Våfflor....

Det finns väl ingen som missat att det är våffeldagen idag ?
Jag blir också riktigt sugen, men inser att jag mår bäst utan. Våfflor kan ju avnjutas på många vis...
Med bär och grädde som ovan eller med löjrom, lök och creme fraiche. Ofta har vi haft båda delarna, när vi serverat denna enkla läckerhet, så att alla kan välja.
Sen är ju frågan, ska dom vara mjuka eller frasiga ? Jag är uppfödd med frasiga och kan inte tänka mig nåt annat, tack för det mamma!
Här i Belgrad tror jag inte att man äter så mycket våfflor, men jag har sett våffeljärn. Däremot äts det mycket pannkakor, Palacinke, med olika grejer på, såsom Nutella, bananer, glass, nötter, chokladsås eller mer salt som champinjoner och skinka. Men jag fixar inte allt vitt mjöl och kladd, då blir magen i uppror helt enkelt.
Idag ska vi ha avskedslunch för Rita hos Deb, hon och Oliver flyttar en sväng till Budapest innan dom efter sommaren fortsätter till Podgorica(dagens geografilektion), där pappan jobbar nu.
Claes och jag hade jätteskojigt i söndags när vi gjorde en DVD med bilder från Maldiverna. Vi plockade fram och skrev till namn på alla fina fiskar och HAJAR, till Oliver, han är ju i "hajåldern" och vi hoppas att han gillar den.

Den här vackra hajen mötte vi på 20 meters djup :-)
Jag blir också riktigt sugen, men inser att jag mår bäst utan. Våfflor kan ju avnjutas på många vis...
Med bär och grädde som ovan eller med löjrom, lök och creme fraiche. Ofta har vi haft båda delarna, när vi serverat denna enkla läckerhet, så att alla kan välja.
Sen är ju frågan, ska dom vara mjuka eller frasiga ? Jag är uppfödd med frasiga och kan inte tänka mig nåt annat, tack för det mamma!
Här i Belgrad tror jag inte att man äter så mycket våfflor, men jag har sett våffeljärn. Däremot äts det mycket pannkakor, Palacinke, med olika grejer på, såsom Nutella, bananer, glass, nötter, chokladsås eller mer salt som champinjoner och skinka. Men jag fixar inte allt vitt mjöl och kladd, då blir magen i uppror helt enkelt.
Idag ska vi ha avskedslunch för Rita hos Deb, hon och Oliver flyttar en sväng till Budapest innan dom efter sommaren fortsätter till Podgorica(dagens geografilektion), där pappan jobbar nu.
Claes och jag hade jätteskojigt i söndags när vi gjorde en DVD med bilder från Maldiverna. Vi plockade fram och skrev till namn på alla fina fiskar och HAJAR, till Oliver, han är ju i "hajåldern" och vi hoppas att han gillar den.

Den här vackra hajen mötte vi på 20 meters djup :-)
Kommentarer
Postat av: Frida
Hej!
Idag blir det våfflor för mig och självklart ska de vara frasiga! Har aldrig provat med salta tillbehör men kan tänka mig att det är gott.
Kram från ett iskallt och snövitt Gävle!
Postat av: Lena
Trots att du både "hade" Bingon och avskedslunchen idag så tog du dig tid att kolla upp en sjuk kompis. Tack för det Gunilla, det kändes genast lite bättre.
Postat av: Ewa
Herregud, hade jag träffat den hajen hade jag nog simmat som Therese Alshammar..... av ren rädsla.
Som du säkert redan vet blev det inga våfflor hos oss idag :-) Jag fick korv och makaroner och det var SÅ gott jämfört med maten i Sälen.
Kram E
Trackback