Vi firar påsken i Budapest

Igår tog vi bilen till Budapest! När vi tror att det tar tre timmar hit så tror vi fel, det tar fyra timmar, men det är helt ok när man åker på påsksemester.
Vi bor på ett femstjärningt hotell, Ramada Plaza,  egentligen för långt från centrum, men jättebra och  jättetrevlig personal! 
Stort lugnt och fridfullt, inte så många turister... Bra och välordnat, vi fick ett rum på "Executive floor" med skön säng och underbara kuddar. Varje dag mellan 16 och 19 har vi fria drycker och snacks i vår lounge, här äter vi också frukosten i lugn och ro.
Vi har fri tillgång till SPA och poolanläggningen och igår passade vi på att bada i de olika tempererade bassängerna. Det blir nog ett dopp idag också.
 Eftermiddagsfika !

Budapest är en jättevacker stad och idag har varit en perfekt dag, söndag, alla affärer stängda, gissa en som är lycklig, att strosa runt och bara insupa atmosfären.
Vi började på Gellérthöjden där vi hade en fantastisk utsikt över Donau och staden som är delad i Buda och Pest.



Sen gick vi Andrássy boulevarden fram till Városliget- stadsparken, det är med på UNESCOs världsarvlista.

Lunchen åt vi på en Japansk läcker restaurang. Bäst som vi strosade runt och smälte maten sprang vi ihop med Johan och Carina Almesjö, gamla kompisar från Gävle. Snacka om att världen är liten...

Om vi hade ringt Fredrik innan hade han tipsat om ett annat hotell, Four Seasons, det ligger precis mitt i stan och går inte av för hackor, vi har kollat så vi vet till nästa gång.
Då kommer vi att se Kedjebron när vi kliver ut genom dörren.


I maj blir det speciellt drag för ungdomar i Budapest. Vad sägs om detta?! Ni som vet vad det är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0