Undrens tid...

... är inte förbi, idag fanns det GRÄDDE, på våran Ica i Belgrad, det var inte igår ska jag säga. Det är bara att "hacka i sig", allt går inte att få tag på alltid, men jag tror det är två månader sen det fanns grädde... och det har varit dåligt på den fronten sen före jul. Det pratas om att det är bönderna som vill ha ut mera pengar, jag vet faktiskt inte.
Claes åker till Sicilien på torsdag och planen var att han skulle få köpa med lite därifrån, eftersom vi får gäster till helgen och gärna skulle ha lite grädde till desserten, vilken den nu blir?!

I går fick jag tillbaka tentan som jag skrev för tre veckor sen. Det är alltid skönt att klara sig och jag är nöjd med omdömet; "Sammanfattningsvis: Mycket bra och väl genomförd tentamen. Du tar upp alla väsentliga aspekter och det finns inga svagheter i resonemanget. BRA!!"

Åker till Sverige om en vecka, för att skriva ytterligare en tenta och träffa alla nära och kära...

En regnig söndag...

...kan vara så befriande, speciellt när man kommer i säng sent på natten, vilket vi gjorde igår. Då gjorde det inget att det regnat idag. Att ligga i sängen och höra hur det smattrar på rutan, vända sig på andra sidan och bara somna om, underbart!
När vi äntligen kom upp blev det långfrukost med färska dagstidningar från 17 mars, tack Marko!
Vi har pysslat på med lite ditt och datt som inte hinns med annars, bl.a. stoppat undan vinterkläderna. Jag håller dessutom på med ett litet projekt, som får vara hemligt tills jag vet om det blir nåt...

I Flaten har dom besök av Fredrik, Andrea och Alexander igen, vi skypade med dom och jag blev inte lite avundsjuk när Alexander bara myser med mamma:) Snart är det min tur!

God mat har vi lagat och ätit igen och nu väntar vi på ett nytt avsnitt av Solsidan!

Ung igen?

Nyss har vi avnjutit en god middag med färsk oxfilé, persiljesmör och andra tillbehör, tillsammans med gott rött vin och är nu egentligen redo för en skön kväll i TV-soffan, som vanligt...

Men ikväll är det inte som vanligt, nu får vi känna på hur ungdomarna har det! När jag bloggat färdigt ska fixa till mitt nytvättade hår och måla på ett anskite. Vi är nämligen bjudna på party ikväll. En partner till Claes fyller år och har bjudit in oss att fira med honom och hans vänner. Mellan 20.30 och 21 får vi komma, det betyder att serberna kommer att droppa in framåt 22. Vilket normalt är vår sovtid! Lite konstigt känns det.

I veckan var det St Patrick´s day, vilket vi firade hos Carol och Lewis, med deras dotter Madelaine, då var vi inbjudna till 20 och dom flesta kom i den tiden även om vi såklart var först...

Nu börjar Claes bli stressad...


Vårtecken

Igår kom Mariapia med en underbar cerisrosa hyacint! För oss är ju hyacinter inomhus lika med jul, eller hur?! Men för henne som italienska och för alla serber är det VÅR!! Och varför inte, den är vacker och doftar underbart och så här får den ju ytterligare en innebörd, ny för mig.


Dessutom Peter håller vår kråka på att flytta in igen. Naturligtvis är det en del reparation, som alltid när ett hus stått tomt ett tag, men det blir bra. Han verkar i alla fall nöjd med läget!

Ytterligare vårtecken är alla bord och stolar som ploppar ut på gatorna och snabbt fylls med fikagäster. Jag börjar känna trycket att skura balkongen och dess möbler. Fönsterputsningen har jag redan givit upp på....

Sommarvärme

Under helgen har vi haft riktig sommarvärme, och nästan all snö är borta. Möjligen är det dags att packa ihop dunjackan snart!
I går var det säkert +30 i solen och det var fullt på alla uteserveringar. Människorna här är fantastiska, precis alla var ute och strövade på gator och i parker. Här är det "cityfeststämning" varje dag när det är fint väder...Livsandarna börjar vakna så smått.

Sviter efter vinterns kyla är att det kan rasa både tegelstenar och annat från fasaderna. Så den här avspärrningen  är en vanlig syn


Veolia har öppnat en ny resebyrå i Belgrad, på Knesa Milosa, där kommer det att finnas möjlighet att handla resor till olika resmål i och utanför Serbien, med buss eller flyg eller bara hotell. Det är bara att välja!
Än så länge är det alltså inte så vanligt här att man beställer och betalar sina resor via internet.




Zoran och Claes är lika glada, nu är det bara kunderna som fattas!


Andreas har varit i Belgrad

Han kom sent i lördags (redan en vecka sen) och vi firade att han fyllt 23!


Tydligen hade han tagit med solen från Stockholm, för vädret har varit soligt och fint sen han kom.
Söndagen började vi med långfrukost, turistmässa, promenad i solen och sen lunch på Frida´s.
 Stiliga herrar

Veolia var där!

Vinprovning hör till
Typiska serber

Utefter Sava

Vi hann också med en liten power nap innan kvällens begivenhet...
Vanesa Mae spelade på Belgrad Arena!

Jisses vilken musikupplevelse! Jag hade aldrig hört om detta thai/kinesiska "underbarn", som vuxit upp i London. Jag gillar normalt inte fiolmusik, men denna drygt 30-åriga tjej hon var som ihopväxt med fiolen och hanterade den helt enastående, när hon spelade både klassiskt och modernt på ett nytt sätt. Hon bjöd på sig själv och intog varje hörn av scenen. Musikerna hon hade med var också jätteduktiga och vi bjöds en show av världsklass! Dessutom är hon snygg! Missa inte henne om hon dyker upp i närheten...

http://www.youtube.com/watch?v=Hg8Fa_EUQqY

Resten av veckan har Claes jobbat på i vanlig ordning och Andreas och jag har intagit staden!
Vi har passat på att besöka tandläkaren, vilket är billigt här. Andreas har fått se Veolias nya kontor och träffa dem som jobbar där.
När vi går runt i stan så här års är det mycket att vara vaksam på, ovanifrån kan det komma både istappar och delar av fasaderna, på backen är det en massa hundlortar och dessutom flyger duvorna riktigt lågt när dom går in för landning.


Vi har tittat på träden som Veolia sposrat på Boulevard Kralja Alexandra...
 Det står Veolia på skylten

Såklart har vi också ätit gott, både för oss själva, tillsammans med gäster, Carol och Lewis samt inbjudna på en spännande affärsmiddag...Andreas fick se att det han läser på skolan diskuteras ute i verkliga livet också!!

I vanlig ordning gick dagarna alldeles för fort och det är tomt när han åkt tillbaka till Sverige.
Så här såg han ut när han åkte, redo för skolan igen med ny födelsedagsväska! 




För min del blev det inget plugg, det var ju sportlov, så nu är det bara att bita i det sura äpplet och starta upp igen...
Alldeles nyss ringde Helena och Tom från Koh Lanta, det såg helt OK ut:)) Vi vill också ha värme nu!

RSS 2.0