Vinprovningarna duggar tätt

I onsdags var jag och flera väninnnor i Belgrad inbjudna på italiensk vinprovning.
En god vän arbetar för vinhuset Masi i Verona, och hon såg till att vi fick information om de de goda viner som vi såklart också smakade, tillsammans med goda ostar och lufttorkad skinka. Mina favoriter var deras röda Compofiorin och amaronevinerna Costasera och Campolongo di Torbe!
Under tiden var Claes i Stockholm och åt middag med våra barn! "Jag är inne när gubben min är ute..."
I torsdags startade de årliga mässorna för turism och viner och igår har jag och Claes varit där. Veolia hade en stor fin monter med representater från både Serbien, Slovenien och Kroatien, så för Claes del var det mycket jobb.
Turistmässan visar både prov på var man kan turista i Serbien och i länderna här omkring. Det är alltid skoj att få lite nya idéer! Veolia i Serbien kör turistresor med buss till bland annat Grekland, Monte Negro, Makedonien och Kroatien.
På vinmässan köper man sig ett tomt glas och sen är det bara att gå runt och smaka det som ser spännande ut! Det är alltid mycket folk i farten...
Skojigt är det förstås att fortsätta följa de sex "Helsingborgkillarna" som satsat på en vingård i Bacina och producerar sitt eget vin sen några år. Igår träffade vi Alexander och Anders på mässan! De bjöd på sin röda Dolina 2009, som är riktigt god! För er som vill testa finns den också på systembolaget i Sverige!!
Deras nya hemsida www.dolina.se är snart klar för alla som vill läsa mer...
Nytt för i år är att de säljer aktier i vingården, de säljs i paket om 100 st för 150 kr/st, en frestande tanke...

Släktträff på Solvalla

Fem veckors praktik i Ockelbo har gått i ett rasande tempo. Jag har varit alldeles trött när jag klivit in på Brunnsgatan efter en hektisk arbetsdag och inte orkat så mycket annat än att äta middag och förbereda mig för nästa dag. Jag trodde ju i min enfald att jag skulle hinna med många visiter hos goda vänner, men inte då... Jovars några har det ändå blivit och det uppskattar jag verkligen! Jag får fokusera på det som blivit av, helt enkelt!
Hur eller hur, mina sverigeveckor var till ända i söndags.  Innan mamma och pappa skjutsade mig till Arlanda, gjorde vi en tur till Solvalla, där Marcus körde ett lopp med Top Disguise. Då lyckades vi också få till en helt improviserad släktträff, vilket var riktigt skojigt :)
'
Riktigt geggigt väglag var det, vilket var anledningen till att hästen inte ville springa så fort, utan höll sig i bakkanten...
Bästa tipsen...
GILLAS GULLUNGAR!!!
Carolina och Andreas kunde tyvärr inte vara med denna gång...
Bakluckefika innan vi styrde vidare mot Arlanda, där flyget var nästan fyra timmar försenat,
om jag hade vetat det tidigare...

RSS 2.0