Besök

Under veckan som gått har vi haft besök av Cecilie och BeritSofie, en liten bestämd tjej på 2 år. Även om hon helst är på säkert avstånd=max 0,5 meter, från sin mamma, så har hon tinat upp och accepterar både mig och "An", vilket är Claes.


För en stund sedan åkte dom i snöyran tillbaka till Oslo, så det är lite tomt...

Mitt jobb som hotellstäderska har tagit vid, och för en gångs skull gör jag det själv, det känns riktigt bra. Min cleaninglady är ledig denna vecka. Jag vill ju göra fint, för i morgon kommer Andreas!! Det var ett helt år sedan han var på besök senast...

Bloggdags=lite sammanfattning

Veckorna bara rusar iväg. Den mesta snön har smält undan, men det är fortfarande grått och småkallt, våren dröjer alltså även här. Men det är ingenting mot för hur det är i Sverige -28 grader, har det visst varit i veckan som gått. Då kan man hålla sig för skratt.

Claes jobbar på och sliter sitt gråa hår, i en massa olika möten och förhandlingar, som han trots allt finner fascinerande och utmanande. Jag är glad att jag slipper den typen av jobb.

Just nu pågår min farmakologikurs, som är både spännande och intressant, det ramlar ner en massa poletter och vi har bra diskussioner på internet. I fredags började vår hemtentamen som pågår en vecka med en massa olika uppgifter att besvara.

Förutom studierna tränar jag tre gånger i veckan i vanlig ordning, vore väl tusan om inte fettet ska börja ge upp snart... Går till frissan, fixar naglar-jag gillar fransk manikyr och det är så svårt att göra själv, träffar vänner på luncher, fika och mah jong.
 
Vi har varit inbjudan på ärtsoppa och pannkakor hos Lena och Lars, jättegott och trevligt på alla sätt. Deras bohag lämnar snart Belgrad och då är det bra om vi hjälper till att äta upp en del som inte ska med till Sverige.
Förra lördagen åt vi frukost på stan med Marie och Björn, för planering av gemensamma vänners ankomst i mars. Det är Lena och Carl, som vi träffade i Damaskus som kommer hit.
På kvällen bjöd Goga och Pedja in oss till hennes 35-årsfest på vår restaurang Balzac, det var massor av gäster och stämningen var på topp!!




Hela kvällen underhölls vi av dessa båda som var fantastiskt duktiga. Han till vänster hanterade gitarren som jag vet inte vad...samtidigt som han sms:ade, rökte och sjöng, en riktig naturbegåvning!


Dessa killar såg också till att vi trivdes...

...innan polisen kom fem över ett och avslutade festen. Några grannar hade klagat...

Igår gjorde vi en utflykt till Novi sad och dess omgivningar tillsammans med våra vänner Carol och Lewis från Australien, trots ihållande regn hade vi en riktigt trevlig dag!



Lunchen åt vi sedan i Irig, ett nybyggt ställe Vinska Kuća Kovačević, jag hade haft kontagt med chefen Zoran i veckan och han hade inte sagt något om att det var fest för ett nydöpt barn också. Vi fick i alla fall en plats, han kom och önskade oss välkomna och undrade om det varit svårt att hitta dit. Vi svarade att det var det och vi rekommenderade en skylt vid vägen. Han svarade då att det kunde dom inte sätta upp för dom hade redan alldeles för mycket gäster... Undrar hur dom tänker?! 

 




Veolia

Och nu blir det reklamfilm...

När Serbien och Frankrike möttes för finalmatchen i Davis Cup, passade Veolia på att spela in en reklamfilm. De franska supportrarna transporterades nämligen runt i Belgrad med bussar från Veolia.
Så om ni har några minuter över så har ni möjlighet att se några fina bussar, som åker runt i Belgrad med glada fransmän. 
Mot slutet i filmen ses också president Boris Tadić när han jublar över Serbiens vinst.

Klicka på länken och sedan på "playpilen", längst till höger under bussen går det att klicka för att få en större bild, när du vill går ur större bild treyck på Esc-knappen längst upp till vänster på tangentbordet.

Luta dig tillbaka och njut!
 
http://www.veolia-transport.rs/sr/novosti/multimedijalno/

Min man är mäkta stolt!!


Shooting

Så lätt det är att missförstå...
Igår kväll ringde det på vår porttelefon och Claes svarade. Det var någon som undrade om vi hade bilen på gatan för isåfall skulle vi vara tvugna att flytta den! Det skulle nämligen bli "shooting" idag kl 12 på våran gata. Hjärtat slog några extraslag, för såklart är vi påverkade av vad som händer i Egypten och som också kan hända här. Men det var annan slags "shooting", dom skulle spela in film i huset bredvid. Det händer lite då och då och dom måste då ha extra p-platser för sina lastbilar med all utrustning. Skönt!
Kanske blir det dock lite extra oroligt här i morgon då oppositionspartiet ordnar med demonstration. Vi får väl hålla oss inne helt enkelt...

Glad och nöjd är jag att vara godkänd på senaste tentan, som skrevs för tre veckor sedan. Så nu kan jag lägga ytterligare en kurs till handlingarna, även om jag väntar på att det definitiva resultatet ska komma på posten till Flaten.
Andreas är lika glad då han också är godkänd på senaste tentan och nu läser en spännande kurs i logistik. I helgen ska han dessutom umgås med alla sina "småkusiner" i Flaten!

Lat vecka

Det är kallt, fuktigt och grått ute. Trädens grenar är täckta av ett tjockt lager rimfrost. Dessutom en förkylning med tråkig hosta gör att det är enkelt att vara inomhus i värmen och bli kompis med farmakologiboken.

Förra veckan var det desto mer intensivt. Jag åkte från snöstormen i Belgrad på söndagmorgonen i ett plan som var en timme försenat. Som tur var hann jag med bytet i Munchen men det gjorde inte min resväska, den kom mycket senare. Jag var förbi hos Ulla, Anne-Christine, Peter och Marianne innan det var dags för lite skönhetssömn.

Måndagmorgon startade jag med biltvätt, för att imponera på killarna på bilbesiktningen, det där med korta kjolar och högklackat har jag övergivit för länge sen. Seaten gick igenom om jag lovade att fixa husvagnskontakten så snart som möjligt. På högskolan träffade jag Cathis som hastigast och samlade på mig lite böcker både där och hos Frida och Tina!! Bankbesök innan en trevlig lunch hos Helena och Tom. På eftermiddagen efter att ha givit upp att vänta på väskan åkte jag till Flaten, den kom sent på kvällen och jag stannade över natten.

När bilen var på verkstad för att programmera om nycklarna och byta kontakten passade jag på att ordna lite smått och gott. Då jag skulle hämta bilen visade det sig att dom backat på nåt och det var märken på kofångaren, inte så farligt tyckte jag(båtvax är underskattat) och vi kunde kvitta det mot kontakten och eldragning, kanon tyckte jag!

Onsdagmorgon var det tidig purrning, tåget till Stockholm gick 6.07, alldeles för tidigt. Låste in väskan på Stockholms central och åkte till skolan där det var föreläsningar hela onsdag och torsdag. Som tur är får jag bo hos Fredrik och Karolina när det är skolbesök, det innebär att jag träffar Andrea och Alexander med viss regelbundenhet. Nu går dom omkring för fullt och ser ut som små robotar!!

Camilla och jag träffades över både mat och vin och ventilerade allt mellan himmel och jord, när skolan var över på torsdag eftermiddag.

Fredag var en day-off för mig och Andreas  och Carolina hade tagit ut en "mjukdag", så vi träffades för en härlig långlunch på stan, jättemysigt! Vi hittade också den perfekta presenten till Claes!
Senare var det kusintrtäff och fredagsmys på "hallen" ...



...innan Carolina mötte upp sina kompisar och vi andra gick ut på middag.



Barnen är nöjda och lätta att ha med om dom har lite att pyssla med och någon att prata med!


När jag packade väskan på lördagmorgon hade jag god hjälp att packa upp grejerna igen, det gällde att vara snabb helt enkelt.

Planen till Belgrad gick som de skulle och väskan var med!
Den perfekta presenten till Claes funkade inte som vi tänkt, tyvärr, men vi gick ut tillsammans med Lewis, som också hade födelsedag, och firade med en god middag.

Med tanke på allt som hände förra veckan är det inte underligt att jag vilar nu...

RSS 2.0