Jag vill också...

...gå på bröllop! (En liten försiktig hint till den som känner sig manad att bjuda in!!)

Det duggar tätt mellan superromantiska vackra bröllop! Idag var det engelska kungahuset som stod för underhållningen när prins William och Kate blev man och hustru. Hon var vacker som en dröm i sin bedårande spetsklänning och söta bukett med liljekonvaljer!
Timmarna i TV-soffan gick fort och en och annan rörd tår trillade ner för kinden...
Det är bara att önska dem all lycka!



När jag så småningom masade mig ut och handlade mat stod en kvinna utanför "ICA:n" och sålde liljekonvaljer. Såklart kunde jag inte motstå frestelsen att köpa en bukett av henne. Nu står dom här inne på matrumsbordet och doftar så gott.


Resort=fantastiskt!

Vilken påskhelg vi haft!
Vi åkte fredagmorgon och efter drygt sju timmar i bilen hade vi kommit till Österrike, vårt fjärde land den dagen och vi hade hunnit med lunch i Wildon en söt liten by nära Graz. Målet för resan var Bad Tatzmannsdorf, 11 mil söder om Wien, mot Ungerska gränsen. Precis allt var bedårande vackert, snacka om att bli mållös och tappa andan. Dessa mjuka berg och dalar, med åkrar i perfekta rutor, alla blommande fruktträd, syrener, hägg och kastanjeträd. Hänryckningens tid! Den skira grönskan och alla kvittrande fåglar. Ett SPA-hotell där man tänkt på all bekvämlighet som kan behövas. Lugnt och fridfullt! Jag gillar barn, men visst var det skönt att bo på ett hotell där lägsta ålder var 16 år (ursäkta alla småbarnsföräldrar- men det fanns ett hotell precis intill där barnen var mer än välkomna!) 

http://en.avancehotel.com/en/supreme-hotel/supreme-hotel.html


Frukosten hade allt man kan önska. Där fanns ett separat rum med äpplen, morötter, apelsiner och selleri för att göra egen juice i deras råsaftcentrifuger. Dom hade säkert 10 olika sorters honung att välja på. Skinkor ska vi inte prata om...

Vi var där med goda vänner och tillsammans med dom spelade Claes golf i två dagar. Jag gick med som sällskap och bara njöt av flera timmar per dag i den ljuvliga naturen och luften som på morgonen var frisk av dagg. Det var dock tuffa promenader som kändes i hela kroppen efter alla backar upp och ner. Då var det skönt att äta en sen lunch och sedan krypa ner i en varm bubbel- eller saltvattenspool och titta på internTV från en solstol. Då vi satte oss till middagen kunde vi se solen gå ner över infinity-poolen med bergen i bakgrunden. Sen var det bara att njuta av alla läckerheter som serverades, allt mycket väl avvägt.

I hästanläggningen fanns mer än ett femtiotal hästar, från lippizaner till minsta ponny och den var extremt välskött. Jag övervann min hästrädsla och bokade in mig på en två timmar lång ridtur och satt till och med upp på hästen, en ganska liten en. Det kändes bra och jag kände att den här kan jag hantera. Vi var en grupp på fem som gav oss iväg, men tyvärr kom vi inte så långt innan en av flickorna ramlade av och vi fick lov att avbryta turen. Hon klarade sig bra, hennes häst stack iväg och dom andra hästarna blev alldeles stolliga...
Då belönade jag mig med en eftermiddagsfika med apfelstrudel i stället, det var gott!

Vi var borta fyra dagar, men det kändes som minst en vecka, då det var otroligt avkopplande. Det där med golf kanske inte är så dumt ändå, åtminstone i vackra omgivningar och bra väder!









Auf wiedersehen!!


PS. Det var fler än jag som hade vita ben och ingen som brydde sig...


Glad påsk !!

Varje vår när solen börjar värma vill jag verkligen plocka fram mina bara ben. Problemet är att de blir mer och mer lika pappas i färgen, nämligen blåvita. Hur göra, jo jag inhandlar en tub brun-utan-sol och smetar runt, varje år lika förhoppningsfull. Och varje år lika besviken när det blir lite smårandigt... Hur som helst, nu är det gjort och jag inväntar med spänning hur det kommer att bli i år!
Påsken ska vi nämligen fira med goda vänner på SPA i Österrike och då lär ju benen komma fram i ljuset. Jag har också tjyvsolat på balkongen några minuter i veckan som gått... Vad gör man inte??

Hur som helst önskar vi er alla en underbar Påskhelg!
Njut av allt som hör till vad det gäller ägg, sill, snaps och godis ackompanjerat av sol och midsommarväder!!

Leta på äggen!!
http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=2845888965796&source=jl999






Hålla kontakt...

... kan man göra på många sätt. Jag uppskattar när det dessutom är "gratis", som det är med skype! Med det ringer jag gratis till alla andra skype-användare, med mitt abonnemang för 49 kr i månaden kan jag dessutom prata hur länge som hels med dom som har fast telefon i Sverige, billigt alltså. Problemet är dom som har varken skype eller fast telefon, då måste jag ringa till deras mobiltelefoner och kostnaden drar iväg direkt. Nu har jag dock lyckats installera en Viber-app i min iPhone och då innebär det att jag kan ringa och sms:a gratis till andra som installerat en Viber-app, helt suveränt!
Testade nyss med Andreas, och det funkade:))

Här kan ni kolla hur man gör:
http://support.viber.com/home

Lycka till!

Ännu ett nytt projekt

Jag vet inte om jag berättat det tidigare, orkar inte heller kolla efter, men jag har blivit inbjuden som medlem i Belgrade Writers!
Dom har funnits i två år och kommer att ge ut sin första bok nu i maj. Det är människor i olika åldrar, från olika länder och med olika bakgrund, som träffas en gång i veckan, "Tuesdays at 2". Då får man läsa upp vad man skrivit, utifrån veckans ämne, och så får man respons på det. Ännu har jag varit med tre gånger och endast skrivit något till en av träffarna. Igår var jag där igen och lyssnade på flera spännande små berättelser som de andra skrivit. Det som är fascinerande är ju hur olika alla skriver och hur skiftande de använder engelskan, beroende på vilket som är deras modersmål. Och trots att språket är enkelt kan det träda fram fantastiska små historier !
Dessutom kommer det upp diskussioner om allt mellan himmel och jord. Bland annat diskuterade vi hur man kan göra det enklare för sig, helt enligt Claes´ devis "Krångla inte till det!" Jag skickade just länken till Carolina och Andreas och insåg då att det kanske är fler av er som kan ha nytta av den. Så varsågod!

"How to steal like an artist (and 9 other things nobody told me)"

http://www.austinkleon.com/2011/03/30/how-to-steal-like-an-artist-and-9-other-things-nobody-told-me/#more-11336

Idag regnar det, men igår gjorde jag fint på balkongen. Jag planterade pelargoner, körsbärstomater, dalia, lavendel, oregano, basilika, persilja och rosmarin. Så nu kan jag se fram emot att sitta där i min kryddträdgård och titta på kråkan som ligger på ägg!!

Weekend i Budapest


I helgen har vi firat att Carolina fyllt 26, det gjorde vi i Budapest!
Carolina och Emma åkte dit på onsdagen och hade ett par dagar innan Claes och jag kom på fredagen. Han bilade dit, vilket tar ca 4 timmar och jag kom från Stockholm.

Jag hade varit i Sverige sen den 29 mars och hunnit med både det ena och det andra i vanlig ordning. Under dessa dagar har jag blivit bjuden på middagar var enda dag och således inte stått vid spisen en enda gång. Jag har träffat Carolina, Andreas, Emma, Tina, mamma och pappa, Helena och Tom, Ulla, Barbro, Anne-Sofie, Anton, Peter, Helen och Lasse, Peter och Marianne, Anne-Christine, Marcus och Victoria, Louise, Elisabeth, Göran och Liz, Cajsa och Micke, Alexandra och Elvira. Jag tror jag fick med alla och inser att det inte är konstigt att jag stundom blir lite yr eftersom jag dessutom fixat sommardäck på bilen, fått hjälp att bekanta mig med min nya dator och plugga inför tentan jag hade i onsdags. PUH!

Så då var det skönt att landa i Budapest och njuta av tjejernas sällskap.Vi bodde mitt i centrum och från hotellet hade vi en fantastisk utsikt över Donau med Kedjebron. Vi har åkt med Europas äldsta tunnelbana, kollat sånt man måste se, handlat salami i saluhallen och badat både inom- och utomhus i Széchenyibadets termalvatten. Vi har ätit goda måltider i alla smakriktningar, såsom japanskt, italienskt och ungerskt. Häftiga bakverk avnjöt vi på Gerbeaud, Budapests mest berömda café. Riktigt mysiga dagar :))






Magnolian blommade för fullt!




Direkt från Fukushima?

RSS 2.0