Avslut 2011

Snart är det slut på året 2011, ytterligare ett spännande och intressant år, läggs till åren vi upplever på många vis.
Vi är tacksamma för att vi har förmånen att ha varandra, våra barn och våra familjer nära även om det ibland är väldigt många mil emellan... Vi är även tacksamma för alla våra goda vänner som finns där för oss och vi för dem!
Vi kom till Sverige den 21 december och har sedan dess firat både jul och en massa födelsedagar. Vi njuter!
Ikväll är vi bortbjudna att fira in det nya året med Helena och Tom!
Så vi säger bara gott slut och ett riktigt Gott Nytt År till Er alla!
Skål!


Fjärde advent

Mera pepparkaksbak blev det idag när vår söta lilla granne Eva vill baka lite, det är tredje året för henne nu och hon tycker att det är jätteskojigt!
Sen fick vi både pepparkakor och glögg igen, samtidigt som vi tände det fjärde ljuset och insåg att det är mindre än en vecka kvar till julafton! Vi förbereder oss för att åka hemåt på onsdag...

Grattis Erik!

Igår tog Erik, vår andre son, sin examen som specialistofficer vid Sjöstridsskolan i Karlskrona. Under högtidliga former i Amirtalitetskyrkan fick han 1:e sergants grad! Vi gratulerar och önskar lycka till i framtiden!
Helena, Tom och Andreas hade åkt ner för att fira med honom!
Vi hade alltså skickat en representant från familjen.

Luciatradition

I år började personalen på Claes kontor för flera veckor sedan fråga om jag skulle komma i år igen, kul ! uppskattas!
Jag har skapat en tradition genom att komma dit och bjuda på Pappas glögg och Ullas pepparkakor, samt saffransskorpor, på Luciadagen.
Min Lucia och stjärngosse var med!
Hela glada kontorsgänget !

Lillejul i Belgrad

Julpyntat har vi haft ett tag och igår slog vi till och bjöd in några vänner till julmat!
Vid senaste besöket i Sverige hade jag försett mig med julskinka, julbröd, sill, rökt lax, bregott, västerbottenost och OP, så basen var klar... Claes fixade jättefina köttbullar på 2 kg köttfärs, vi gjorde Jansson, rödbetssallad, pepparotsröra, ägg med kaviar och några vegetariska alternativ. Vi dukade fint, tände ljus och kunde i lugn och ro spela jullåtar från min spellista på Spotify och vänta in våra gäster.
Alla lät sig väl smaka även om Bo-Oskar säkert var den som uppskattade den svenska traditionen mest.
De andra från UK och Irland, lät sig också väl smaka och tyckte det var extra skojigt att sjunga snapsvisor...
Riktigt mysigt!!

Snart 2 år

Vid en snabbis till Stockholm i veckan hann jag med att träffa mina egna två, Carolina och Andreas, samt Andrea och Alexander, som snart fyller 2 ! Dom fick paketen i förväg...
Dom är helt enkelt ljuvliga nu, det var inte lätt att lämn dem på dagis och veta att det är flera veckor kvar till jul...
Men det ska bli riktigt mysigt!

Andra advent

Veckan som gått har mycket handlat om att få in examinationen från aktuell kurs i tid. Deadline var 2 december kl 13, och pga datastrul missade jag med några minuter. Tydligen var jag dock inte den ende, så min lärare öppnade systemet och jag kunde skicka in uppgiften.
I onsdags kom våra mycket goda vänner Deb och Dave, båda den här gången! Dom kom som gypsies och flyttade in några dagar, helt underbart att ha dom i huset! Dom har känt sig som hemma och vi har skrattat massor!
Fattar ni vilken lycka för mig när Dave hjälpte mig att läsa två vetenskapliga artiklar, dra ut det viktigaste och berätta för mig så jag kunde använda det i min examination, att jag inte kom på det tidigare...
Vi har "bara varit", gått på marknad, ätit gott, promenerat i solen, bakat pepparkakor och druckit glögg. Riktigt mysig adventstid...
Riktiga majstors!
Dom försökte lära oss Backgammon och vi avslutade lördagkvällen med att introducera Rummikub!
Roliga dagar som gick alldeles för fort. Söndag morgon fick jag skjuts till flygplatsen och sen skjutsade Claes Deb och Dave över gränsen till Ungern och till deras väntande hyrbil. Den kunde dom nämligen inte köra in i Serbien, men det är en annan historia.

Första advent i Wien

Över första advent hade vi en långhelg i Wien.
Kallt, vått och ruggigt var det till en början, men vi tog en tur ut till Schönbrunn, där dom även hade startat med julmarknad.
Wien är en fascinerande stad där allt finns att köpa och se, det är bara plånboken som sätter gränser...
Mitt i stan sitter ljuvliga kristallkronor längs hela shoppinggatan.
I vanlig ordning har vi både ätit och druckit gott, samt träffat goda vänner !!

RSS 2.0