Allt är möjligt i Belgrad

Idag till middagen  hade jag köpt hem vin. Vi valde att äta framför TV:n och för att inte spilla på mina nya kläder satte jag på min Nalle Puh-pyjamas. Vinet smakade inget vidare ( så är det när man ska köpa billigt), hittade en flaska rosé som inte var ett dugg bättre, shit. I Belgrad är det dock inga problem, jag hade ingen lust att klä på mig kläder, stövlar och kappa visade för mycket av pyjamasen så vad man gör man? Sätter på pälsen och går ner för att inhandla en flaska god Valpolicella Rispasso, den passade perfekt till osten och fikonmarmeladen. Underbart!

Underbart var det också med långlunch i Zemun tillsammans med Carol, Alison och Mariapia. En riktigt internationell träff med underbara kvinnor från Australien, England och Italien. Vi hade skoj tillsammans, solen sken och vi åt gott innan vi så småningom begav oss hemåt med fullpackad buss.
Claes ringde efter kl. 17 och undrade var jag höll hus, skönt att vara saknad, kanske på grund av att sängen inte var bäddad och frukostdisken stod framme...

I svampskogen

En ljuvlig lördag i oktober tog vi med svampkorgar och lite matsäck och for ut i skogen tillammans med Marianne, Peter, Helena, Tom och Morris. Under en  timme fyllde vi våra korgar med trattkantareller  och sen grillade vi korv och njöt i solen.
Det enkla är det mysiga...
Svamparna är rensade, torkade och finns numera till stor del i Belgrad!!

Lounge

Sitter just nu i loungen på Belgrads flygplats, jag har fått kaffe och vatten, det är för tidigt för vin. Marko tycker dock att man ska dricka både öl och vin för att de ska gå ihop sig...
Klockan är 7.30 och planet går om en halvtimme. Idag blir det flyg via Dusseldorf innan jag räknar med att vara på Arlanda kl 14.
Nu är det dags för praktik i min utbildning. Under två veckor ska jag vara på barnavårscentralen i Sätra. Där är det tänkt att jag ska utveckla mina kunskaper och träna färdigheter i att undersöka och vaccinera små bebisar! Det ska bli riktigt skojigt!
Ha en skön dag alla!

RSS 2.0