En vecka i September

Veckan som gått har rullat på...
Lite svårt att summera då jag inte riktigt kan komma på nåt speciellt. Claes har varit på bussmässa i Hannover i dagarna tre. Och kom hem med presenter i form av små busar:)
Jag har plitat färdigt i min uppsats, dvs gjort de korrigeringar som behövdes och nu hoppas jag verkligen att det räcker. Vilken tid det tagit från januari till september! Inte nog med det så har mina egna svettningar tagit fart, speciellt nattetid, så nu provar jag den alternativa behandlingsmetod som jag kom fram till hade bäst effekt, nämligen akupunktur. Vi får se, inatt har jag inte sovit många timmar...
Sitter en stund varje dag och skannar av andrahandslägenheter i Stockholm, skam den som ger sig...
Har hunnit med att hälsa på i stallet som numera mest liknar en hundfarm med sju stora hundar och två små valpar, jag ska ta med kameran nästa gång. Louise var spekulant på en av dom...
Det mesta pluggandet har jag skött från balkongen, då vädret varit helt underbart med sol och värme upp mot +28 grader på dagtid.

Idag åt vi söndagfrukosten på balkongen, det är härligt!

Rena paradiset i jämförelse med bilden från Storhogna (med snöstorm) som Claes precis visade mig.


PS Vi gratulerar Anna, Miguel och Alexander till deras nya familjemedlem Ofelia, som föddes i natt!

Oktoberfest

                 
Igår var vi på Serbiens första "Oktoberfest" det var Mercedes som hade bjudit in oss!

När vi kom fick vi var sin ölsejdel, som det bara var att fylla på med öl så mycket vi ville hela kvällen.
Som sig bör var det ett jättestort mässtält dukat med långbord! Vi var säkert ett tusental gäster..

En stor blåsorkester spelade från början lite tysk marschmusik, som sedan övergick i vanliga schlagers och sedan typisk serbisk folkkär musik, med gästartisten Miroslav Ilić, 60 år, han är verkligen populär. Alla dansade och sjöng med och stämningen var på topp!
http://www.youtube.com/watch?v=ylvebd80YrQ&feature=related

Det dukades upp med snittar, tyska korvar, sauerkraut, potatissallad och apfelstrudel, jättegott!
Våra biljetter var också lotter, men vi vann varken en resa till Dubai eller en ny AMG....

Den trevliga kvällen avslutades med ett jättefyrverkeri :) SKÅL!

På plats i Belgrad

Senaste veckornaa har det hänt massor, vilket jag också skrivit om i flera inlägg.
Det blev en hastig visit i Sverige och i måndags kväll var vi ute och åt gott och hade en trevlig stund med Carolina och Andreas. Sen hade vi sån otrolig tur och fick bo i sviten på Grand ( undrar hur det gick till...), med en helt underbar utsikt över slottet, alla båtar, stadshuset och ända bort mot Västerbron. Stockholm är fantastiskt vackert!
Tisdag morgon satt vi på Verandan och åt en storslagen frukost samtidigt som vi tittade på alla stockholmare som på alla möjliga vis var på väg någonstans, troligen jobbet, i strålande sol. Det var ett riktigt lyxigt dygn!
Det gjorde inget att jag glömde köpa lott, som det stod i horoskopet...

Claes åkte tillbaka till Belgrad och jag hann med att pussa på Andrea och Alexander en stund. Nu är dom riktigt roliga!
Det blev en god lunch och lite samvaro i Flaten, lite fix på stan och avslutning av dagen hos Helena och Tom!
Igår packade jag ihop igen, fikade med Anne-Sofie och fick höra lite skvaller från Hudik!

Nu är jag alltså vid mitt skrivbord i Belgrad igen och ska börja göra inlägg, helst några kloka, i uppgiften vi har på skolan....

Solen skiner och det är +20 grader!
Kram kram

Jippii

Uppsatsen är godkänd, med ett väldigt bra betyg, jätteskojigt!
Jag har opponerat på en D-uppsats och försvarat min uppsats och allt är godkänt.

Några finjusteringar ska jag dock göra innan jag ska publicera uppsatsen på högskolan, men det känns inte alls speciellt besvärligt nu.

Tack alla som stöttat och hållit tummarna!

Nervös

Jisses vad det började pirra i magen, RAMPFEBER!
Om en dryg timme ska jag "gå upp" med min uppsats på Högskolan i Gävle. Jag ska försöka försvara det jag skrivit om och så ska jag opponera på en annans uppsats. Allt ihop ska bedömas av min examinator. Förhoppningsvis (håll gärna tummarna) så blir jag godkänd och kan lägga det arbetet på hyllan.

Så jag kan åka till Stockholm i eftermiddag och träffa Claes och våra barn. Familjeträff helt enkelt!!

Skojiga dagar

Vilket lyft det blir när stugan är full av ungdomar:) Denna gång kom Carolina med Jennifer, Emma och Pia. Jennifer har varit här flera gånger, men för Emma och Pia var det första gången.
Vi har kunnat skämma bort dem med god mat och dryck, jacuzzi och massage, vinprovning, kräftfest, rundvandring och shopping.
Grejer överallt, glada skratt och nya idéer, kort och intensivt, vi njuter!





Vinprovning!

Kräfor och chokladsufflé!

Lördagmorgon med Emil i Lönneberga!!

Nötshopping!

Idag håller vi alla på att packa för att dra till Svedala...

Studierna är i gång

Kort men intensivt blev det när jag var i Sverige förra veckan.
Att vara student igen kändes jättebra när jag skrev in mig på Karolinska Institutet bland alla andra studenter. Min skola ligger granne med Södertörns högskola där Andreas går! Det känns som att det här kan bli en spännande utbildning, som förhoppningsvis ska ge mer djup och bredd till mina sjuksköterskekunskaper. En utmaning helt enkelt!

Claes är inte lika entustiastisk nu när jag sitter böjd över vetenskapliga artiklar igen och har en massa uppgifter att lösa. "Han tycker att jag inte gör annat."
För mig handlar det om att också få uppsatsen godkänd, samtidigt som jag ska opponera på en D-uppsats nu på måndag.

Roligast av allt är dock att vi får besök snart! Vi har förberett maten och snart ska Claes åka och hämta Carolina och Jennifer, som kommer ikväll. Imorgon vid lunch kommer Emma och Pia, så snart är stugan full! Det ska bli jätteskojigt:) (det får bli som det blir med alla uppsatser och artiklar)

Utanför på gatan är serberna samlade framför olika TV-apparater som visar Serbien-Spanien i basket. Av jublet där nerifrån, att döma så leder Serbien... Jag har sagt det förr, men dom kan verkligen konsten att leva sig in i det som händer. Inga torra, trista, stela svenskar.

RSS 2.0