Push it up the hill

Min kära väninna Carol som är från Australien och bor i Washington, flyttade in till oss i tisdags, medan hennes man är i Kosovo.

Claes är i Albanien några dagar och vi roar oss på egen hand.
Jag jobbar på med min sista examinationsuppgift för denna termin, den ska var inne 1 juni kl 23.59. Mellan varven ringer jag olika vänner för att få stöd i skrivandet och däremellan hittar jag trevligare saker att göra, som att promenera längs Donau.
Carol är ett härligt sällskap och vi har underbara diskussioner om allt mellan himmel och jord. Hon är också en som kan hålla i piskan och alldeles nyss när vi avnjutit jordubbar till fikat på balkongen, så sa hon åt mig att jobba på igen.
"You just have to push it up the hill!!"
Dom orden kan vara användbara för alla som behöver en spark i baken :)
Så nu sitter jag här igen...

Mors dag!

Grattis all mammor på våran dag idag!
Båda mina barn har ringt och gratulerat idag och jag har dessutom fått en ny fin röd handväska!
I Serbien, i Novi Sad, finns en fabrik Manual, som gör fina handväskor och skärp i skinn. Innan flytten går hem så kände jag ett behov av några nya väskor och samlade ihop 12 kvinnor för en tur dit. Marko har ju alltid sagt att jag skulle ha en resebyrå och ta svenska turister till Serbien... Så i måndags var jag reseledare för en dag! Det var riktigt skojigt!
Vi packade in oss i bussen och for iväg! Chauffören, typisk serbisk man försökte gång på gång att ändra mina planer, men det hade han inget för...
På fabriken fick både fika och en fin guidad tur runt i fabriken för att se hur föremålen växer fram från idé till färdig produkt. Alltid lika spännande! Det luktar så gott också
Sen blev det en hel del fin shopping till riktigt bra priser, 30-50 % lägre än i butik i Belgrad, så det blev två till för min del
Shopping, precis som sjön suger! Jag hade bokat bord för lunch på fortet i Petrovaradin. Där kunde vi sitta och blicka ut över Donau och Novi Sad, härligt!
Miira och Ana
Lidia och Ingrid
Laura och Jodie
Alison och Gitte
Vesna och jag
Alla var trötta och nöjda med en trevlig utflykt när vi kom till baka till Belgrad. Allt gick bra förutom att den serbiske machokillen till chaufför lyckades åka fel tre gånger på hemvägen. När jag ifrågasatte hans vägval sa han bara "Trust me". Nu har jag lärt mig...
Resten av veckan har det regnat, och inte måttligthär, medan ni haft strålande väder i Sverige. Det har i och för sig varit bra eftersom jag har en examensuppgift som ska vara inne på fredag. Skolarbetet har jag varvat med mera pleasure, eftersom det har varit gamla väninnor här från Norge, Italien, England, Kroatien och Australien. Jag har ätit mig runt med dom...
Idag har vi promenerat en sväng med Bo-Oskar och sedan ätit lunch på ett fascinerande ställe! En kafanica med god serbisk husmanskost, en massa gamla saker efter väggarna och hönor som spatserade omkring därinne...
Inget för den svenska hälsovårdsmyndigheten.
http://www.youtube.com/watch?v=rAMtNbL6aSk&feature=youtu.be

Tisdagsdop

En helt vanlig tisdag när det regnar och blåser i Belgrad, blev det extra festligt att få gå på dop!
Sveriges lilla prinsessa och tronarvinge Estelle Silvia Ewa Mary har under mycket pompa och ståt fått sitt namn. Hon skötte sig exemplariskt!
Dom är så fina, i den lilla familjen! (Jag tänkte knycka en bild, men hittade ingen ännu)
Det jag kan konstatera är att svagt rosa/hudfärgat är en populär färg...

10 dagar i Sverige

Under tio dagar hinner det hända massor, som jag ska försöka summera.
Jag landade in onsdags i Stockholm hos "mina" små trollungar, som blev överlyckliga när faster "flyttade in"! Carolina var också där när jag kom och när hon skulle gå förvissade Andrea sig om att "Gilla inte gå hem!". Gissa om hjärtat smälter?!
Dom rotade runt i alla mina prylar och småväskor och vid närmare koll var det en del grejer som blev kvar...
Riktigt mysigt är det att kunna umgås i flera dagar! Intensivt är det och det finns inte varken tid eller lust till att uppdatera sig i datorvärlden.
Torsdagmorgon pratade vi alla tre med Marcus innan jag tog dem till dagis, efter vägen såg vi en röd bil..."Lika som Marcus har" sa Alexander! Strosade runt i ett soligt Stockholm, fixade sista sprutan mot Hepatit B, åt lunch med Carolina och Johanna på Berns Bistro i Berzelii park. Tog T-banan ut till Hagsätra och träffade Gunilla och lille Gustaf innan jag åkte "hem". Andreas kom och gjorde oss sällskap.
Fredag var det skoldag i Huddinge med olika föreläsningar. Tillbaka i stan tog jag en underbar promenad längs vattnet från T-centralen till Grand, en fika i Cadierbaren tills Carolina gick av sitt pass. I gamla stan hittade jag nya skor på min numera favoritbutik Frövi. Dom har nämligen hyfsat snygga skor som mina ilägg passar i.
Till kvällen hade vi bokat bord på 85 kvadrat, på Kungsholmen. Carolina, Cajsa, Elvira, Kerstin och jag var tidiga och Ted fick servera lite bubbel i väntan på de andra.
Så småningom dök också Claes, Andreas, Erik och Micke upp och vi blev ett stort härligt gäng som åt tapas och
drack vin under förevändningen att fira Cajsa. Synd att Ted måste jobba...
Lördagmorgon packade vi in de små barnen och Carolina i Fredriks bil och gav oss iväg på en utflykt till Vassunda. Efter lite missöden(åksjuka) efter vägen kom vi fram till ridskolan och fick se när Louise hade ridlektion. Hon är verkligen jätteduktig, men så är hon också inne på sitt fjärde år på hästryggen!
Alla frusna åskådare. +7 grader:(
Sen åkte vi hem till Louise och öppnade paket, hon fyller 6 år!!
Alla kom och firade henne! Farmor hade bakat tårtor, och vad Louise önskade när hon blåst ut ljusen är det bara hon som vet...
Vi lät oss väl smaka!
På kvällen var det mästerkockarna Andreas och Erik som stog för en fantastisk middag!
Middagen inleddes med skagenröra från Lisa Elmqvist som sköljdes ner med champagne. Sen var det helstekt oxfilé, hemvispad bearnaissås, sparris och Camilla-potatis. Till dessert hade dom marinerat jordgubbar i lime och mynta. Brorsorna är riktigt duktiga, vi andra bara åt och njöt. Vi tog inte ens hand om disken...
Sen tog vi 62:an från Östermalm mot Kungsholmen. Carolina sparkade av oss på rätt hållplats, så vi kom till Grand Hôtel. Rum 144 med utsikt över slottet, riksdagen och statshuset kan varmt rekommenderas! Tack Carro! Det enda som saknas på frukosten är lite Prosecco... Den nya SPA-avdelningen utnyttjade vi också innan vi checkade ut och gick till lekparken, där "vilde Bill" klättrade så högt han kunde


och "lill-Stina" provade farten istället!
En fin dag som avslutades med att vi tack och lov fick skjuts med Helena och Tom till Gävle. Dom bjöd till och med på middag!

Måndag, lunch med Ulla och Erik på nya stället "Fullriggaren", vilket tyvärr inte imponerade på oss. Eftermiddagsfika med Anne-Christine.
Tisdag, lunch hos mamma och pappa i Flaten och middag hos Marianne och Peter.
Onsdag, for vi till Bönan och köpte böckling. Claes var lycklig eftersom det var två år sen han fick en böcklingmacka senast! Sen åkte han till Belgrad och jag till Tina och Uffe som bjöd på middag! Gör vi nåt annat än äter kan man ängsligt undra... det är trevligt och gott, Tack alla!! Men så kan vi inte hålla på när vi flyttar hem igen.
Torsdag var jag i Flaten igen och ägnade mig åt lite kroppsarbete, nämligen att röja sly, jobb som jag gillar!

Jag har börjat fundera hur vi ska få plats i lägenheten och har börjat röja i garderober och lådor. Det är tur det finns gott om utrymme i Flaten!

Igår gick färden åter till Belgrad och det var en konstig känsla i kroppen då jag vet att nästa gång jag åker till Sverige är det med en biljett för enkel resa...
Vi gratulerar Lienpilen som igår gjorde ett fint lopp på Rättvik när han kom tvåa!!


Helg på helg

Många helger är det nu! Det var lördag och söndag, sen halv arbetsdag dvs sista april och då åkte vi till Marianne och Marko i Vrujci. Där stannade vi till onsdag, både 1:a och 2:a maj är natinal holidays här! Helt ljuvliga dagar hade vi tillsammans. Vädret var det bästa, med + 30 och soligt, så dagarna tillbringade vid poolerna och passade också på att lera in oss. Leran är bra för allt!! Goda middagar är också bra för både humöret och själen.
Svadbarska kupus
Så blev det torsdag och då var vi inbjudna till  Mercedes promotion av några nya bilar. Tanken var att även Novak Djokovic skulle vara där, då han sponsras av Mercedes. Jag hade sett fram emot att skaka hand med honom och varit till frissan och fönat håret till och med, men han hade dragit till Madrid istället...
Så jag fick nöja mig med att kolla in Claes nya tjänstebil, helt OK för mig!
Idag är det helg igen och Claes har spelat golf med en kompis.
Vi har även börjat rensa bland det som ska med hem till Sverige. Vår flygresa härifrån är bokad till 29 juni och packningen går någon dag innan!

RSS 2.0