Midsommar

Claes och jag firade midsommarafton i Flaten, med mamma, pappa, Fredrik, Andrea och Alexander. Vädret var riktigt bra och vi kunde vara ute hela dagen. Någon midsommarstång gjorde vi inte i år, barnen är i alla fall lite för små för att dansa "grodorna" med oss. Vi åt sill, med alldeles färsk hemodlad potatis och snaps till lunch, som sig bör.... Jordgubbarna var både på tårtan till eftermiddagskaffet och i små skålar att mumsa i sig. På kvällen bjöd Fredrik på riktigt gott kött och hemgjord bearnaissås!
Däremellan njöt vi alla av att se Andrea och Alexander upptäcka världen i Flaten...


Claes och jag plockade sju sorters blommor när vi vankade runt med barnen i vagn för att få dem att sova viloket vi lyckades med! Dock struntade vi i att lägga blommorna under kudden, vi är ju redan gifta!

Idag introducerades Alexander och Andrea till vårt förra liv med en varsin disktrasa i handen. Dom skulle helt klart blivit bra tivoliungar dom också!




Att äta glass utan kläder är det bästa, dvs lätt att sanera efteråt...

Så mysigt vi haft!

Senare idag har vi myst vidare när vi var till Furuviks brygga med Ulla, Erik, Anne-Christine och Andreas. Vi satt vid havet, vilket i sig är så ljuvligt och åt en god middag tillsammans!

Vi är så glada idag!!!

Inte nog med att vi kom till Gävle idag för att efter lite turer hit och dit så småningom fira midsommar med släkt och vänner.

Carolina har ikväll skrivit på kontraktet till sin första egna lägenhet, i Stockholm! Grattis gumman!!!

För ett år sedan började hon jobba i Stockholm och har sedan dess sovit lite här och där på soffor och sängar hos släktingar, samt dessutom hyrt i andra hand, hon har varit tapper. Hon har hela tiden haft tak över huvudet, tack och lov. Men drömmen om något eget finns ju där hos alla. Förra veckan missade hon en intressant lägenhet som hon lagt högsta budet på, då säljaren helt plötsligt inte skulle sälja...Då var det inte muntert för nån av oss. Men idag gick det hennes väg, det känns så himla skojigt och vi kan alla dra en lättnadens suck. Så grattis igen:))
Lägenheten, på 31 kvm, finns i Fredhäll (Kungsholmen) och där finns också kusinerna Alex, Elvis och David, det känns tryggt. Bussen går utanför dörren direkt till jobbet och det är bara några hundra meter till ett dopp i Mälaren, på Smedsuddsbadet. En spännande start på vuxenlivet. Kanske är det någon tapetvåd som behöver klistras upp... och nån soffa som behöver inhandlas, vad vet jag...



Söndagslunch

Flera av våra mycket goda vänner här i Belgrad har börjat packa ihop sina pinaler och kommer att flytta härifrån i olika riktningar under sommaren. Det är inte skojigt kan jag säga, det känns som att det snart bara är vi kvar. Naturligtvis kommer det nya människor, men just nu känns det inte så viktigt att knyta nya kontakter, det kanske ändrar sig...

Hur eller hur, så var det en anledning att bjuda med Marie, Björn och Lena på söndagslunch (tyvärr var Lars inte i stan). Vi åkte en bit utanför stan, till Hotell Radmilovac. Tanken var att vi skulle sitta i deras underbara trädgård och äta helgrillad get. Det blir inte alltid som jag tänker... Det var dukat jättefint inne, eftersom det var så kallt, + 20 grader ute. Den helgrillade geten gick nog till bröllopsgästerna, för våran var bakad i glöden under flera timmar i en gryta tillsammans med potatis och var riktigt god! Så fastän det kändes fel från början så blev det helt rätt och gott och mycket  trevligt!





Hur fasen ska bilderna komma rätt? Detta problem hade jag inte med min acer...

Vi var i alla fall mätta glada och nöjda när vi lämnade restaurangen, så vad gjorde väl det att vi var ordentligt inparkerade:))



Claes var lite galen en det var ju jag som skulle köra oss hemåt. Volvon längst in är vi.
Typiskt serbiskt att inte tänka på konsekvenserna...


Bröllopsdag i Opatija

En kort och intensiv helg har vi firat i Opatija, en liten pärla efter Kroatiens kust. (Tydligen har Ving resor dit nu...)
Hotellet vi bodde på hade balkong med underbar utsikt över havet och en av hamnarna

Vi solade, läste, vilade och badade i havet, som var riktigt skönt !



Vi promenerade längs strandpromenaden, där vi kollade på vackra byggnader och fina båtar, jag hittade en i lämplig storlek när vi ska ta med släkten...

Den går visst att hyra, men tar bara 12 gäster:(( så det räcker inte till vår stora härliga släkt, synd
http://www.charterworld.com/index.html?sub=yacht-charter&charter=myteleost-1503


Igår kväll firade vi ordentligt med en underbar middag ackompanjerad av rosa champagne


Idag hann vi med ytterligare några timmar på stranden innan det var dags för hemresan till Belgrad, vilken tog fem timmar. Det var lugnt efter vägen och inget krångel vid gränsen.

Fina dagar:))

Sommarlov:)

Bakom varje framgångsrik kvinna står en förvånad man, eller hur det nu var... Åtminstone är Claes mäkta förvånad. att jag i god tid, redan igår, lämnade in min sista tentamensuppgift för denna termin! Deadline är i morgon kl 24, och Claes är van att jag skjuter upp och spar allt till sista minuten, så gissa om han är nöjd med mitt nya arbetssätt.
Denna gång har vi jobbat i par och min studiekompis Gunilla sitter i Bryssel. Allt är möjligt med internet och skype. Vi har jobbat jättebra ihop, kompletterat varandra väl, haft roligt, lärt oss mycket och är båda nöjda. Nu är det bara att hoppas att vår usla lärare godkänner oss, för då är vi sjuksköterskor med förskrivningsrätt!!

Solen skiner, det är varmt +30 och i eftermiddag ska jag spela Mah jong igen!!

Vi kommer att åka till Opatija i Kroatien över helgen, för att vara på plats när vi ska fira vår bröllopsdag den 6 juni. I år är det "pärlbröllop"! Havet är alltid rätt, att titta på det, att lyssna på det, att känna doften av det, att bada i det och att äta frukterna från det är något vi njuter av och ser fram emot!

Ha en trevlig Kristihimmelsfärdsdag och alla andra lediga dagar som hänger ihop med den!

RSS 2.0