Helgen som gått

Idag har vi väntat på besked om Carolinas knä... något hände henne på jobbet och hon kunde inte stödja på benet, bara föll ihop... Men som ni alla vet kan man hålla på länge som akut patient när man inte är livshotande sjuk.

Så vi har hunnit med en lång promenad runt Ada i strålande solsken och +20 grader. Vi har ätit middag, rester från igår och sett reprisen av " Så mycket bättre".

Nu har hon iallafall ringt och talat om att det är röntgat och inget brutet, men däremot blir hon hemma några dagar för att vila. Någon rådig kollega på jobbet såg till att det lades på is direkt.

Igår hade vi efter mycket om och men Carol och Lewis, från Australien, här på middag. Det höll på att bli restaurangbesök i stället, för två timmar innan gästerna skulle komma, samtidigt som jag precis började med förberedelserna, gick strömmen. Hallå, vad gör man? Vi ringde runt några restauranger och hörde om dom hade ström och ledigt bord. Stearinljuset fick vara min ljuskälla när jag skulle sminka mig, det är tur jag gjort det några gånger. Precis när vi skulle gå ner till taxin så kom strömmen tillbaka. Hallå! Nya beslut och vi fixade maten, bordet var ju redan dukat och det mesta  förberett. Det blev jättebra!

I fredags var Claes på minislava, läs serbisk herrmiddag med sina kompisar. En av fruarna och jag träffades för lite shopping och eftermiddagsfika. På kvällen hade jag två VIP-biljetter till Amstel Fashion Week och tog med Sanja dit. Det var jättetrevligt, men snacka om att vara för lite uppklädd. Det är tur man är utlänning!

Ana Sekularac konstverk fick vi möjlighet att njuta av, dock inget att klä sig i...
http://www.anasekularac.com/




LYKKE

Alla har vi något som vi grubblar över, eller som stör oss på något sätt:
Dom har börjat värma upp husen i Belgrad, vilket i och för sig är skönt, men dom använder brun kol, och det luktar inte gott när man öppnar fönstret för att vädra...
Vetenskapliga teorier står mig upp i halsen...
Carolina är inte hemlös men letar lägenhet...
Liz har tandvärk...

Häromdagen fick jag ett mail från en av mina norska väninnor, mycket tänkvärt! Så nu får ni träna på att läsa norska och om det inte funkar finns ju alltid hjälp från googles översättningar.

En 82-årig, liten, velbalansert og stolt mann, fullt påkledd hver morgen kl.08.00, med håret pent kjemmet og med perfekt barbering flyttet til et gamlehjem i dag.

Hans 80 år gamle kone har nettopp gått bort og gjort det nødvendig for ham å flytte. Etter mange timers tålmodig venting møtte han meg med et smil da jeg kunne fortelle at rommet hans var klart. Mens han manøvrerte gåstolen sin mot heisen ga jeg ham en beskrivelse av det lille rommet, inkludert de nye gardinene som var blitt hengt opp i vinduet.

Det er nydelig, jeg liker det,' erklærte han, med en entusiasme som ligner en 8-åring som får se sine nye hundevalp.

'Hr. Johansen, vent til du har sett rommet,' sa jeg.

'Det har ingenting med saken å gjøre,' svarte han.'Lykke er noe du kan bestemme deg for i forveien. Om jeg liker rommet mitt eller ikke har ikke å gjøre med hvordan møblene er arrangert... det er hvordan jeg arrangerer mine tanker som teller. Jeg har allerede bestemt meg for å like det. Det er en beslutning jeg gjør hver morgen når jeg våkner: Jeg har et valg; Jeg kan bruke dagen i sengen og tenke over vanskelighetene jeg har med de delene av kroppen min som ikke lenger fungerer, eller komme meg ut av sengen og være takknemlig for de delene som funker. Hver dag er en gave, og så lenge jeg åpner mine øyne skal jeg fokusere på alle de lykkelige minnene jeg har lagret gjennom livet. Høy alder er som en bank-konto. Du kan heve goder fra det du har lagret. Takk for ditt bidrag som jeg kan fylle min konto med. Jeg gjør massevis med innskudd fremdeles!'

Husk disse enkle reglene for lykke;

1. Fri ditt hjerte fra hat.
2. Fri din tanke fra bekymringer.
3. Lev enkelt.
4. Gi mer.
5. Forvent mindre.

Njut av dagen och fyll på kontot!


Så mycket bättre...

... det känns när solen skiner, som den gjorde idag:)) Det var faktiskt riktigt varmt och skönt, vad gör det då att det regnat nästan hela veckan??
Vi tog en skön promenad i Zemun, åt lunch på en uteservering och bara njöt! Bilderna får tala för sig själva... 





Kan inte låta bli att även ta med denna bild "finn fem fel" vad det gäller säkerhet på arbetsplatsen. Denne man jobbar med sin vinkelslip. Några härliga tips för alla hemmafixare, speciellt dom i Flaten!!


Några timmars nap i varsin soffhörna och sedan middag framför TV4:as nya trevliga program "Så mycket bättre"! Idag en hyllning för Lasse Berghagen, en av mina favoriter... Svårt att välja en låt ur hans stora repertoar, men denna gillar jag verkligen...

http://www.youtube.com/watch?v=1jtXsPVqK9w 



Inget speciellt att skrivas om

Vilket är lätt att förstå när det regnar och är grått ute.  Vilket i och för sig underlättar pluggandet, när Polit och Beck läses fram och tillbaka, samtidigt som flera artiklar granskas. Tar det aldrig slut med artiklar? Nej, det här är nog bara början... Det är bara att hacka i sig.

Jag hade det det jättebra i Sverige, vädret var underbart och jag åkte som en jojo mellan Gävle och Stockholm. Men, jag faller in i ett dåligt beteende som jag inte gillar, även om det är JÄTTEGOTT! Jag äter i tid och otid, gärna en massa fikabröd och godis varje dag. Det är ju fest! Inte rör jag på mig heller, det är så lätt att ta bilen...

Tillbaka i Belgrad är det mycket enklare med bra matvanor, fräsch frukt och grönsaker, inget godis, mer än riktigt mörk choklad och inget fikabröd, men riktigt gott kaffe ur vår espressomaskin! En verkligt bra investering som vi gjorde när vi rustade köket på Drejargatan 2006.
För övrigt fortsätter jag att träna med Goran tre dagar i veckan.

Svettig bli jag, även om de andra tränarna tycker att han borde köra hårdare med mig. Träningsklubben har flyttat till nya fräscha lokaler och erbjuder nu dessutom Yoga, vilket jag också börjat med.

Sen är det naturligtvis skönt att vara med Claes igen och att somna tillsammans nästan varje kväll. Idag är han i Slovenien.


Fina höstdagar

Helgen har bjudit på ett underbart höstväder, med träd som riktigt sprakat i alla färger från gult till rött och en del grönt. Luften har varit klar och kall, solen har lyst från en nästan klarblå himmel. Bedårande vackert!

Carolina och jag var till Vassunda och följde med Louise på ridlekis, de små flickorna är jätteduktiga att rida och vi som tänkt stå vid staketet och kolla fick en skön skogspromenad. Tur vi inte hade högklackat. 




Sen umgicks vi ytterligare över en smaskig lunch hos Marcus och Victoria. Förhoppningsvis känner Louise igen oss bättre och bättre nu...

Igår var jag i Flaten hela dagen och vi ägnade oss åt lite höstpyssel som att skura blomkrukor
 
och byta till vinterdäck. En syssla som jag egentligen är riktigt bra på, men tack och lov fick jag hjälp av pappa denna gång. Helt enkelt är Seaten jättekonstigt konstruerad... Nästa gång lämnar jag in den!





Flaten

Har mellanlandat i Flaten på väg från Stockholm till Gävle. Det har blivit både övernattning och mat, i vanlig ordning!
Jag har passat på att visa bilder för mamma och pappa ifrån facebook etc. Bland annat har dom fått se kadett Wallin (lille Erik), visst är han stilig?!

På väg mot "officer och gentleman" med betoning på gentleman. Nu snart på väg hemåt igen efter en månads segling med Gladan från London till Barcelona, hoppas vi hinner träffas!


Har precis duckit té med hans mor, som nu gått hem igen. Godnatt och sov gott!

Stockholm

Kom hit till Stockholm i söndags, och bor i Fredrik och Karolinas lägenhet med Carolina. Myser på med lite shopping, pyssel och goda middagar.
Först hos Cajsa, Micke, Alexandra och Elvira på söndagkvällen, helt apropå!
Igår slöt Andreas upp och när han visade oss runt med stor entusiasm sålde han in Sundbyberg som en alternativ bostadsort...
Sen skämde han bort sin syster och mor med riktigt god "trerätters", det var inte för sista gången!

Tack kära barn!

Virvelvinden är här

I onsdags kom Deborah, Claes andra fru, inflygande till Belgrad :)
Jag bara njuter av att ha henne här och vi pratar i munnen på varandra, skrattar och har det allmänt roligt och trevligt tillsammans. Hon njuter av att vara i Belgrad och gamla hemtrakter. träffar en massa människor hon känner och saknar inte en sekund livet i Indien, som hon och David lämnade under sommaren. Just nu bor dom i Norge, vilket bara känns jättenära. Jag inser att jag bara varit i Oslo en gång tidigare, behöver planera ett nytt besök där.
Som tur var har jag hunnit skicka in min helt färdiga uppsats, tack Cathis för omformateringen till pdf, för publicering, innan Deb kom, för nu har det inte blivit mycket skolarbete kan jag säga.

I morgon flyger Deb till Norge, jag till Sverige och Claes drar till Slovenien. Jag kommer att röra mig mellan Stockholm och Gävle till den 15 oktober. Tyvärr Ettan missar jag kanelbullens dag i Järvsta, men du kan väl spara en bulle åt mig?! Framför allt är det en studiedag som gör att jag ska hem, men också kolla lägenheter med Carolina, tvätta lite åt Andreas, olja balkongmöbler och träffa släkt och vänner.

Ha det!!

RSS 2.0