Valborg

Med risk för att bli tjatig, nu var det längesen jag bloggade igen. Det är inte så att jag inte har något att skriva om, för som vanligt händer det saker och sker häftiga möten så gott som dagligen. Det är bara en sak som behövs, nämligen att jag går ut genom dörren. Det som hindrar mig är uppsatsen… Varje dag har jag dåligt samvete för att jag inte är mer koncentrerad och effektiv,  som Claes säger ” det sitter i huvudet, krångla inte till det”!
Idag har jag både hunnit träna, läsa en artikel, skriva sammanfattning om den, varit hos frissan, lagat mat och solat på balkongen!!

I morgon tar vi en tripp till Rovinj i Kroatien över helgen, det ska bli underbart att se havet igen!

Vi passar också på att säga grattis till Cajsa idag, som firar sin födelsedag i Gävle!

Våra ungdomar är i Skåne och vi tycker att det är bra med regn...

God morgon faster Gilla=)

Här om dagen kom det ett MMS, med "God morgon faster Gilla =)" och en bild...


Är det någon som inte tror att jag gick omkring med ett leende på läpparna hela den dagen?!

Ytterligare leenden på läpparna har jag nu efter samtal med Louise, hon börjar vänja sig med våra återkommande veckosamtal och idag frågade hon "När kommer Claes?". Han brukar ju normalt dyka upp som gubben i lådan efter en stund... men idag är han på "mini-slava" igen, dvs. herrmiddag...

Jag ska strax ge mig iväg på "tränings-party", det är min träningsklubb som bjuder upp igen, så det blir dubbla träningspass idag, vi börjar 21.30! Ska måla på ett ansikte och ge mig iväg till ungdomarna!

För övrigt har vi också aprilväder, idag hade vi +28 med sol, igår var det +14 och regn... Hörde att det var snö i Sverige:((  jag klagar absolut inte.

Tandläkarbesök

Man kan göra olika...
I måndags hade jag tid hos Vesna, tandläkare. Man behöver ju kolla tänderna ibland och denna hade jag fått tips om av Marko. Jag har aldrig gillat att gå till tandläkaren, men jag tog mig i kragen och gick iväg.
Hon kontrollerade tänderna och konstaterade att det var tre små hål som behövde fixas och eventuellt, om jag ville, en krona på en gammal rotfyllning. Hon tog bort tandsten och polerade tänderna. Sen tyckte hon att det vore bra med röntgen också.
Jag fick en lapp i handen med adressen, så traskade jag genom stan till stället. Klev in och lämnade fram lappen. Dom frågade om jag pratade serbiska, men nej! OK, då blev det teckenspråk. In i ett rum med röntgenapparat, liknade mammografin, men jag fick lägga upp hakan istället...Ett helt nytt sätt att röntga tänderna för mig kan jag säga. Jag betalade 1000 dinarer (100 kr), fick röntgenbilden och gick därifrån. Lite häftigt är det allt, eller kostnadseffektivt, de olika tandläkarna skickar sina patienter till ett ställe för att röntga istället för att alla har en egen apparat.
Väl hemma försökte jag tyda vad jag såg, en massa tänder och olika fyllningar....sen vete tusan.
Hur eller hur, idag tog jag bilden med mig till Vesna. Hon kollade och konstaterade att det fanns ett litet hål på ett till ställe. Det låter mycket med fyra hål, men de är i anslutning till gamla fyllningar.
Idag lagade hon tre och jag betalade 9000 dinarer för dom och måndagens polering. Undersökningen var gratis!

Det blir nog fint det här!!

Vinprovning



I lördags, började jag nosa på mitt nya liv som reseledare (Marko har tjatat länge). Claes fixade buss och så blev vi ett gäng på 14 personer som gjorde en vinprovningsresa till Fruska Gora tillsammans. Det skulle varit sju personer till, men dom kunde pga askmolnet inte lämna Sverige.

Vi startade redan kl. 9.00, mot Irig och första vingården Kovacevic där vi bjöds på en mycket trevlig presentation om gården och produktionen. Därefter provade fyra vita, ett rosé, ett rött och ett dessertvin, till det serverades hemgjorda korvar och ostar, det var verkligen över vår förväntan!! Tidsplanen sprack direkt...

...vilket innebar att stunden vid klostret blev kortare istället, men det gjorde inte så mycket.

I Sremski Karlovci åt vi lunch vid Donau och sedan promenerade vi med guide genom staden till nästa vingård, Kiš, med mer vinprovning och tilltugg!


Resan blev trevlig på alla vis och alla verkade nöjda.

Här finns ett litet bildspel för den som önskar:
http://picasaweb.google.se/jentecluben/VinresaTillFruskaGoraApril2010




Längesen...

Mitt bloggande kommer av sig när jag är i Sverige, så även denna gång. Det beror på att det händer massor och att mina vanliga rutiner är satta ur spel. När jag sen kommer tillbaka till Belgrad "deppar" jag i vanlig ordning ihop några dagar innan jag börjar resa mig igen. Det är mer regel än undantag.

Andreas skjutsade oss till Arlanda och vi åkte tillbaka hit i onsdags eftermiddag, vilket hängde på ett hår, nu är ju flygplatserna i norra Europa stängda pga röken från vulkanutbrottet på Island.
Igår var jag inomhus och vimsade runt hela dagen men fick ialla fall iväg ansökan till högskolan!
Idag känner jag mig lite mer på gång! Jag har varit och tränat med Goran, beställt tid för tandläkarbesök nästa vecka och tänker läsa åtminstone en artikel idag, ligger efter med studierna:( 

Söndagmorgon 11/4, tog vi bussen till Flaten medan Andreas åkte och lekte med Gustav och Edor! Vi "lekte" med mamma och pappa, och fixade deklarationer osv. Värdshuset i Flaten håller stilen och maten är lika god som vanligt! Vädret var fantastiskt, men snötäcket är fortfarande djupt. Andreas hämtade upp oss och på kvällen kom Helena och Tom till oss. Tom har jobbat sin sita vecka på banken nu och är en glad pensionär, GRATTIS!

Måndag fick Anne-Christine hjälp med datorn av Andreas, innan vi begav oss till Stockholm. Claes hade jobbmöten. Vi bodde hos Fredrik och Karolina, som tyvärr inte var hemma, så det blev inget tvillingmöte denna gång.
Middag med Andreas och Erik på kvällen, det tål att upprepas att vi har så mysigt och roligt tillsammans. Just nu refererar dom mycket från serien "Solsidan", Andreas har laddat ner programmen till oss och vi ser fram emot att kolla på dom.

Tisdag gick Andreas och jag på stan när Claes var på nya möten. Vi åt lunch i Östermalmshallen! Det är verkligen ett smultronställe i Stockholm, där finns allt! Dofterna som slår emot när man kliver in är ljuvliga! Ett ställe att visa utländska beökare...
Brandon och Humble fick ett besök av oss och Johan kunde verkligen ekipera Claes med härliga vårkläder, läckert!! Röd näsduk hade han aldrig köpt på egen hand...

Jag var till en fotdoktor, som konstaterade att jag inte ska operera mina fötter, men behöver nya inlägg och "fotvänligare" skor, tantskor- jag stretar fortfarande emot...
På kvällen bjöd Cajsa, Micke, Alexandra och Elvira oss på middag! Camilla kom också och dom stackars värdarna fick aldrig göra kväll, vi stannade till 01. Trevligt var det!

Onsdag gick vi lite på stan innan det var dags att packa ihop och åka till Arlanda. Det kändes som vi haft en liten semester och det var inte lätt att åka ifrån Andreas, som vi umgåtts med i flera dagar...



Grattis Carolina 25 år!

Våran lilla lilla tjej, nu har du verkligen vuxit upp och blivit stor
                                    GRATTIS!

Du fyllde ju igår och vi hade skickat paket på kringelkrokvägar från Indien, med det kom fram. Vi som var på Brunnsgatan, farmor Ulla, Erik, Anne-Christine, Andreas, pappa och jag, kunde se dig när du öppnade paketet och stökade runt hemma i Helsingborg.
Det känns alltid lika konstigt att inte vara tillsammans vid våra barns födelsedagar, men så är det.

Hoppas att kvällen blev lyckad och du är nöjd med din dag!
I ditt horoskop stod det " Det här blir en mysig dag. Njut av trevligt umgänge med andra!"

Vi hade en fin dag i Gävle, där vi hade lunchgäster enligt ovan och sedan umgicks med Peter på Bishops Arms!


Ett brev:))

Igår fick jag ett brev, och inte vilket brev som helst... det här kom från Louise !
Hon hade ritat flera jättefina teckningar till sin faster och nu pryder dom väggarna i mitt arbetsrum! Jag kan säga att dom inspirerar mig att jobba på med C-uppsatsen. TACK!!

Idag skiner solen och jag har ridit igen för första gången på jättelänge. Det kändes nervöst, men härligt att vara på gång igen!

Imorgon eftermiddag åker vi till Sverige, en snabbis. Claes har lite möten i Stockholm måndag och tisdag, så under helgen kommer vi att rusa runt i Gävletrakten, om ni skulle se nåt som svischar förbi...

Påskdagen

Vi har det så himla bra!
Som ni redan förstått så älskar vi sol och värme, och vad gör väl det att det bara är 4 april... vi passar helt enkelt på att njuta, som idag med en långpromenad runt Ada och lite förfriskning efter vägen.
'

Den sena lunchen bestod av sillrester på balkongen,vårt "treehouse", inte fy skam, det heller.


Våran kråka har bytt träd och flyttat upp en våning, så nu har vi bättre koll på henne. Hon lade sina påskägg igår, och nu ruvar hon för fullt! Vi följer henne med späånning...



Påskafton

Det blev påskafton i år även hos oss i Belgrad, en känsla som jag hade svårt att tro att den skulle infinna sig.
Jag var sugen på att ordna lite påsk-buffé här hos oss, men det var ingen som ville leka med oss. Alla våra vänner är på resande fot denna långhelg, stan är tömd på folk. Dom har åkt i olika riktningar, det är Kroatien, Ungern, Grekland, Italien, Turkiet, Norge och Sverige...
Claes insåg att det skulle kunna bli en tuff helg för hans del, då föreslog han att vi skulle höra efter med grannarna... sagt och gjort.
Vi dukade ett vackert påskbord och förberedde med bland annat ägg, rökt lax, sill, färskpotatis, Jansson, köttbullar och grekiska jordgubbar. 

   

Goga, Pedja, Luka och Eva kom och vi målade påskägg tillsammans. Vi hade riktigt skojigt !




Sen lät dom sig väl smaka av det vi dukade fram och den svenska rakijan-OP, var en riktig höjdare!
Vi var jättenöjda med våran påskafton.

Vi hade dessutom hunnit prata med släkten och vänner i Svedala via Skype, Peter och Marianne har haft ny datasupport denna helg:)

Carolina kände sig ännu mer ensam i Helsingborg, det är ingen kvar i Skåne heller och var nöjd med att få gå till jobbet! Andreas äter sig runt i Gävle-trakten!

Idag blir det långpromenad på Ada!

Ny påskhälsning!

GLAD PÅSK!

http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=2277171656979&source=jl999




April April

Idag blev jag riktigt lurad, av Bernike!
Hon skrev på facebook att hon ville att alla skulle hålla tummarna för hon skulle ta sitt flygcertifikat idag klockan elva... Häftigt, hur hinner hon med det också, med tre barn, man, hund, hus och nytt jobb? Men vissa är ju helt enkelt väldigt effektiva! Såklart hejade jag på henne så mycket jag kunde...

Det var nog bara jag som inte fattat att det var Blåkulla hon skulle flyga till...

                                         


Från oss i Belgrad vill vi passa på att önska Er alla en riktigt härlig påskhelg!!

                                   Klicka för att se bildinformation

RSS 2.0