Nyfrissad

Med en rosa pelargon, som jag fått i uppskattning av en av mina pensionärer igår, åkte jag snabbt till Valbo efter jobbet....
Mitt hår var både för långt och silvrigt, så det var dags för lite åtgärder. Jag hade bokat tid med Inga-Lill, min kära kusin, som nu övertagit en salong i Valbo. Salong Hårlocken !
Det var första gången hon fixade mitt hår, men absolut inte den sista! Jag är jättenöjd, min Nero i all ära, men där kan det ibland vara språkproblem (serbiska-engelska-tyska-svenska), Inga-Lill förstod precis vad jag menade och fick till det så också!!
Tack för ett bra jobb och trevlig samvaro!! Nu är jag snygg igen!

På vägen hem tittade jag in hos Anna och Alexander i Hagaström. Dom bor i ett sött hus "på landet". tyvärr var Alexander inte alls pigg, han var inne på tredje dan med 40 graders feber, så det blev en snabbvisit.

Blåbär

Idag,eter jobbet,  har jag varit med Helena och Morris i min farmor och farfars skog på Norrlandet och plockat stora fina blåbär !
Vi fick ihop flera liter och nu är det rensandet kvar, mindre roligt. Men det är ju så gott med blåbär i morgonyoghurten och för att inte tala om hur nyttigt det är!

Igår var jag till min kusin  Inga-Lill och hennes Totte  i Valbo, jättetrevligt ! Jag fick se massor av fina foton från Magnus och Mimmis bröllop, det såg riktigt mysigt ut.

Andreas, Emil och Anton är i Belgrad hos Claes. Dom åkte dit igår kväll och har redan hunnit med lite nattliv...och helstekt lamm. Än så länge verkar dom nöjda med  "Sommarstad Belgrad".

Enköping

Igår gick turen via Flaten till Enköping, och ett besök hos Göran och Liz på Haga gamla skola !
Det var roligt att komma dit och träffa dom i hemmamiljön och kunna umgås avslappnat över mat och kaffe.
Huset är renoverat från topp till tå och jag hade inte varit där på flera år, det var verkligen på tiden.
När Göran och jag gick runt på gräset, som det tar 15 timmar att klippa, mellan alla böcker...jag menar bok-träd, så passade Ernie och Isa, deras stora hundar på att dra iväg ut på åkern efter ett rådjur....
Hundarna fångades in igen och allt återgick till det normala.
Dom har höns och en tupp också och helt ärligt är dom vackra jämfört med Wallins, eller hur?



      

Tack för en trevlig dag!

Bloggtorka...

...har jag haft den här veckan. Det var som att luften gick ur mig när Claes åkte tillbaka till sommaren i Belgrad!
Det är inte så att jag bara suttit hemma och stirrat i väggen, absolut inte, men jag har inte varit inspirerad att skriva.
Men när till och med Claes idag påpekade att det var längesen jag skrev....han brukar följa vårt liv på min blogg:)

Dom flesta dagarna cyklar jag till jobbet, men det är inte lika stor njutning när det regnar, kan jag säga.
Jag jobbar intensivt och har en komplicerad nöt att knäcka, en man är mycket svårt sjuk och det är hela tiden nya problemställningar att lösa. Men jag känner utmaningen och njuter av att tänka igen! Den här mannen och jag har ett mycket gott samarbete och här om dagen berömde han mig inför doktorn så jag höll på att spricka. "Utan den här systern hade jag inte levt idag, hon förstår verkligen vad jag behöver och ser till att det blir gjort". Förutom honom har jag 35 pensionärer till att försöka hinna med, vilket inte är så enkelt, tur att dom håller sig hyfsat friska och personalen över lag gör ett fantastiskt jobb.

Jag har varit bortbjuden på kvällarna.... och träffat Anna och Tina (Tomas och Uffe) vid två tillfällen, igår på dans på Parken,  Rolandz med Robert Gustavsson,  inte vet jag men jag fattade inte riktigt vitsen, han var nog i fel miljö...Han hade inte heller vett att veta när han skulle sluta och dom andra spelade mycket bättre.
Helena och Tom också vid två tillfällen, den ena gången fick även Claes vara med!!

Andreas är i Stockholm och ikväll har jag myspys här hemma med goda räkor och en bra bok!

CLAES !

....han kom i fredags, och hade en mysig resa från Arlanda tillsammans med Andreas. Dom åkte via Marma läger tii Furuviks brygga, där satt dom vid havet och åt en ypperlig lunch, solen värmde och måsarna skrek. Gissa om jag hade velat vara med? Jag åt en fantasilös matlåda...på jobbet. Men jag kunde i alla fall cykla hem en timme tidigare !

Det blev ett mycket kärt återseende, fyra veckor sen senast, det  är lång tid.
Vi tog en liten cykeltur, så han fick se hur hela stan är uppgrävd och "semestersabbad". Fattar inte hur dom styrande tänker....inte är det nån man ser som jobbar med "ombyggnaden" heller... Våra vänner, dom stackars torghandlarna, Nancy och Lennie har det inte lätt, dom förlorar massor på detta...

Sen blev det färska räkor på balkongen!! Mums!

Lördag morgon var det vackert och varmt, så då packade vi matsäck och drog till "Brämmen", för en heldag på stranden. Det var jättemysigt....ända till de stora dimmorna rullade in och det blev rått och kallt.
Då åkte vi till Kickan och Göran istället, dom hade köpt sig en varsin motorcykel och var lyckliga som små barn...

 
Görans är röd och Kickans är svart....

På kvällen hade vi bjudit in Ulla och Erik på middag, vi satt på vår kära balkong igen!

Visst är dom söta, det nya fästfolket! Han är 90 och hon är 85, så tappa inte modet alla singlar därute i cybervärlden....än finns det hopp!

Söndag i ett regnigt Flaten, tillsammans med mamma, pappa, Marcus, Victoria och Louise.
Vi avslutade kvällen med en mysig film i våran sköna soffa. "Min brors flickvän"

Om bara några timmar....

Igår var det fint väder igen och det blev några timmar på SPA....samma ställe som tidigare, med bubblor i vattnet denna gång !
Jag åkte alltså till Flaten efter jobbet och njöt av det fina vädret tillsammans med mamma och pappa, som egentligen tyckte att det var för varmt, +25. Avskilt boende i lekstugan, daggen kyler om fötterna när man kliver ut i natten...
Klev upp tidigt, då hade dom varit uppe en timme redan, åt frukost och åkte hem med bilen, det låg en snygg kille i min säng ? Jag cyklade vidare till jobbet.
Där körde det ihop sig i vanlig ordning, men det är kul med utmaningar...framförallt när man löser dom!

Min kära kusin Kickan kom förbi idag, nyfrissad i håret, perfekt för en bild på bloggen!
Andreas fikade med oss på balkongen och vi hade en mycket trevlig stund !
Hon stöder honom helt vad det gäller adventsljusstaken...

Sen kom Philip, han som låg i min säng,  en till kompis till Andreas och ett kärt återseende!
Kickan gillade också dessa fräschingars sällskap!

Carro njuter av sommaren i Helsingborg tillsammans med Annso, dom har legat på playan hela dan! Det vill jag också!

Själv städade jag lite till, nu är kylskåpet också fixat. Måste ha nåt att göra när jag räknar timmarna...
Andreas ska hämta Claes på Arlanda  i morgon! Jag längtar.... dan på jobbet kommer att bli lång, håll tummarna för att jag kan flexa ut tidigare!

Har ni upptäckt Spotify?  Det har jag, häftigt sätt att hitta musik via nätet....Just nu lyssnar jag "En sån karl" med Lill Lindfors...
http://www.youtube.com/watch?v=gj6TnDqMBKw
Hon har varit min idol ända sedan jag träffade henne i Mohed 1967 !

14 juli

Jag firade tillsammans med tre snygga killar på balkongen, Du skulle varit med Kickan !
Vi åt en god middag utan vin, vädret var varmt och flaggan var hissad på gården...
Emil, Peter och Andreas.

Vi firade:

Att Elvira fyller 10 år idag!  

Att min häst Eika i Belgrad fått ett stoföl idag!
En liten söt rödbrun tjej med vit stjärna och en vit strumpa på höger bakben. Hon är redan livlig och stark och jag jag väntar med spänning på bilder...
Jag passar på att starta en liten tävling, Vad ska hon heta?
Det får gärna anspela på ett nordiskt träd, mammans namn betyder Ek. Skicka kommentarer!!!

Att kronprinsessan Victoria också har födelsedag!
Jag har precis njutit av hennes firande på Öland och tycker verkligen att hon är fantastisk. Både vacker, kärleksfull och ödmjuk. Jag insåg plötsligt att vi har något gemensamt, nämligen att hon klappar också händerna i "baktakt" till musiken! Men hellre det och njuta och ha kul istället för att inte ens vilja....

Sov gott alla kära!!

Lugn helg

Fredagkväll bjöd Anne-Christine på middag hos Nklas i Trödje. Bernike och småkillarna var också där. Det var kul att träffa alla! När det sken upp mot kvällningen tog Anne-Christine och jag en promenad och kollade in havet.

Eftersom det inte var sol och badväder, när jag sovit ut på lördagmorgon, bestämde jag mig för att ta itu med storstädning av lägenheten.  I lugn och ro har jag poat på med det under hela helgen och nu känner jag mig riktigt nöjd. Det som är kvar är ugnen, kylskåpet och Andreas rum. Han har inte plockat undan adventsljusstaken än....

Imorgon startar en ny arbetsvecka och snart kommer Claes!

Regn regn regn

Det är väl otroligt hur vädret skiftar....
Ena dagen +35, nästa +11, nordanvindar och spöregn. Det var det igår när jag skulle cykla till jobbet, då gav jag upp. Andreas var så gullig, han klev upp och skjutsade mig!
Regnet och blåsten höll i precis hela dagen och fortsätter idag, tur att man inte har semester!

Anna och jag hade planerat sommardans på Laduholmen, men hallå, vad skulle vi dit och göra, det frös inne. Mamma sa att det var ett tecken....på vad, svensk sommar?
Vi gick i alla fall ut och åt, på ett nytt ställe, Kalles bar och grill, en liten mysig kvarterskrog på Timmermansgatan. Vi åt och drack gott och hade mycket trevligt tillsammans, som vanligt.
Dansen tar vi nästa gång !

Nu kom Andreas hem med bilen till mig, så jag slipper cykla idag också, Tack!

PS Andreas utlåtande om Ettans bullar:  

"Kan vara dom bästa kanelbullar jag någonsin ätit!"


Ettans kanelbullar

Såå jag har längtat efter Ettans kanelbullar, dom är bara bäst! 
(Förlåt mamma och Ulla!)
 

Ikväll var jag äntligen till Jarvsta och fikade med Ettan och Leif. Av dessa fyra bullar åt jag tre...
Jag fick en påse med hem till Andreas också, vi väntar på kommentar !


Leifs senaste bilprojekt är en Chevrolet Impala. Nu är den nästan klar, bara lite kvar att lacka, innan den kan visas upp på "crusingen"


Titta noga hur Ettan speglas i lacken på motorhuven !
Sune, heter hunden, som har ryggskott och inte fattar att han måste vila...

Tack för en trevlig kväll och fina rosor!

Film Lienpilen

Nu har Andreas fixat filmen med Lienpilen på Hagmyren.
Han har alltså nummer 8...
http://www.youtube.com/watch?v=mpcEzvvmU0o

Lienpilen på Hagmyren

Mamma och pappa var så klart redan på Brunnsgatan och väntade in mig när jag kom cyklande från jobbet i måndags. Vi lastade in oss tillsammans med Andreas i deras bil och åkte norrut, Hagmyren i Hudiksvall var kvällens mål.
Mamma hade packat matsäck och vid Ångersjön hade vi vårt  första stopp...det var mycket uppskattat!

Smaskigt!


Vi hade strålande väder, bara lite kallt. Vi började med att kolla in kvällens bonus för mig ...

Järvsöfaks, live, har vi sett, men bilden har jag tagit bort..
Var det nån som trodde att han inte skulle vinna, på hemmabanan? Vilken häst!! 20 miljoner har han sprungit in hittills.

Sen var det dags att äntligen få bekanta sig lite med Lienpilen, det var två år sedan jag träffade honom senast.


En liten söt häst, full i bus...

Erik Svensson kör



Samtidigt skulle Marcus köra Flammentanz på Mantorp, det gäller att hålla kontakt...


Så var det då dags,
Andreas hade kollat upp hur vi skulle komma in i vinnarcirkeln och han skötte även filmandet. Får se om jag lyckas lägga upp den lite senare...
Lienpilen hade nummer 8, låg näst sist från början, arbetade sig framåt, fick en galopp men kunde samla ihop sig och kom till sist trea! Han ser väldigt fin ut.

Det var en trevlig utfärd....en måndagkväll.


Stendörren

Ytterligare ett paradis på jorden! 
och där har jag varit hela helgen, tillsammans med Helena, Tom, Camilla och Henrik.
Bilderna får tala för sig själva...
Nyrökta flundror

Alltid nåt jobb på gång
Syskonfrukost!
Frisprättande hönor
Bryggliv!
30 år idag!
Brygglunch!

Morris, på väg hem.

Tack för en skön och trevlig helg!

Äntligen Fredag....

....brukar alla som jobbar hela veckan säga, och det känns ju bra att kunna tillhöra den skaran ett tag.
I två hela veckor har jag cyklat till jobbet i "spagettilinne", helt fantastiskt, idag är det fortfarande varmt, +20 men det har kommit några stänk... Men vad är det värsta som kan hända? att jag blir blöt.
Ikväll åker jag med Henke till Helena och Tom på deras ö, Stendörren. Där brukar solen alltid skina !
datorn får vara hemma

Hittade en snygging som var på väg till party igår...
Trött idag? Trevligt?

Jag "hamnade" hos Marianne och Peter en stund och bjöds på goda crepes och en härlig pratstund.

Önskar er alla en skön helg!

Gnällspikar...

Nu undrar jag helt enkelt om svenskar är ovanligt gnälliga ?
Jag upplever att det gnälls mest hela tiden om allt möjligt, för det mesta smått,-läs lyxproblem, som att tidningen inte kommer förrän klockan sju på morgonen....istället för att vara tacksam för att den kommer över huvudtaget !
Och det absolut värsta just nu är alla som gnäller över att det är för VARMT !! Människor som längtar efter sommaren och gärna åker till värmen, hallå....
Nej, hur vore det om vi skulle ta och starta en ny rörelse... Tacksamhetsrörelsen !
Det finns sååå mycket att vara tacksam för, åtminstone tycker jag det, och jag är det uppriktigt flera gånger om dagen.
Det kom vatten i duschen i morse också,  jag äter mat varje dag, jag har en underbar familj och fantastiska vänner, för att  inte tala om min cykel !

Igår träffades Anne-Sofie och jag på Söderhjelmska, bland alla andra som passade på att njuta av ännu en varm sommarkväll. Sen tog vi en fika hemma med Göran och Alice.


Passa på och lev livet och njut, ta en kall dusch och drick ordentligt.
Var tacksam !

SPA-helg i Flaten

Lördagmorgon tog jag bussen till Flaten, kanonväder, som vanligt !
Mamma och Pappa mötte upp med varma välkomnande kramar och det var jättehärligt att träffas igen, utan jäkt och stress... Så klart ingår alla måltider och dom går inte av för hackor, allt smakar så bra.
Jag njuter av att ligga i solen och att ta ett vanligt bad utomhus vid rosenbusken, där jag kan ligga och lyssna på fåglarna och vindens sus i träden. Det är bara perfekt!


Min utsikt från badkaret när Marcus, Victoria och Louise kom förbi ...



Louise känner på vattnet innan hon så småningom får av sig kläderna och hoppar i hon också, tillsammans med faster!


Det blev lite kallt på slutet.

Det är alltid trevligt med en liten utflykt i omgivningarna när man är på SPA.
Halv tio på söndagmorgonen undrade pappa om jag var klar snart...jisses det är ju semester...
10.30 rullade bilen i riktning Hedesunda, vi började med att köpa ett par krukor och lite fina blommor som Andreas och jag nu har på balkongen.
Sen blev det loppmarknad i Gysinge, ett läckert ställe i ett gammalt vårdhem, där dom inte bara ställt in alla grejer utan det var lite mer genomtänkt i olika rum, mer som ett hem. Det blev en jordglob med hem för mig.


Vi fortsatte vidare till målet för resan, Gysinge Wärdshus, där sprang vi direkt ihop med en av ägarna, Rickard Forsling.


Vi satt i Rosa rummet med vita dukar och  åt Wallenbergare, Hjortronpannacotta och Crème Brûlé. allt smakade mycket bra !


Bosse och Elleonor är med på ett hörn dom också...


Bossse visade oss runt på hela området, som dom förfogar över och sen var det dags för en fika på Café Nyfiket.
Där är allt hembakat och vi satt ute med Dalälven kring fötterna, bedårande vackert !


Trötta och nöjda med dagen åkte vi hemåt och vilade, är man på SPA så är man....

RSS 2.0