Veolia investerar

Veolia har investerat i 25 nya bussar i Belgrad!
Dom är gjorda på Neobus i Novi Sad, där man använt chassin från Volvo, för er som är intresserade...
Det är en stor grej eftersom Veoia faktiskt gör det dom ska och investerar enligt planen, dessutom hjälper man alltså till att skapa arbetstillfällen i landet.
Då passade de på att bjuda in lite prominenta gäster och pressen, för att informera om vad som gjorts, visa två av de nya bussarna samt bjuda på snittar och drinkar. Det var mycket uppskattat!
Vädret var underbart och jag fick vara med på ett hörn, vid min mans sida...
Under kvällen var det olika inslag i nyhetssändningarna och idag är det artiklar i dagstidnigarna, så syftet är nått att skapa positiv reklam. Det heter säkert nåt fint, eller hur Andreas, som läser sånt för fullt just nu...

Fortfarande vackert väder

...om vi inte lyckas mobilisera så mycket energi och inspiration så har vi i alla fall vett att njuta av det underbara vädret:)
I helgen for vi till Ada både på lördag och söndag och bara låg där i solen och njöt av värmen och en god bok! Jag var nästan den ende som badade, det var jätteskönt! Solbrännan fick sig en liten påfyllning inför den kommande vintern, vilket var riktigt bra! Vi hoppas på fler såna dagar även om serberna nu börjat packa ihop...
Lördagkvällen hade vi besök av Lewis och var ut och åt tillsammans, det var skoj att ha honom här igen, men vi saknade Carol...

85 KVADRAT Coffee & Deli

I våras öppnade min gode vän Ted sin lilla kvarterskrog ”85 KVADRAT”, på Kungsholmen, närmare bestämt på John Ericssonsgatan 15.

När jag var i Stockholm senast passade jag på att äntligen besöka honom och jag blev inte besviken, det kommer att bli fler besök!

Tillsammans satt vi på hans uteservering och jag bjöds på stans godaste Macchiato, när känslan av södra Europa smög sig på...

Till kaffet finns det möjlighet att få en italiensk biscotti, härliga muffins eller varför inte en smaskig paj med vispad grädde…

Om man är mer hungrig eller det är lunchtid frestar Ted med olika rätter. Vad sägs om Levainbröd fyllt med chevre, marinerade rödbetor, honung och ruccolasallad, som dessutom grillas och serveras varmt. Mums!! Här finns också wraps med varierande fyllningar, falafel, sallader och olika grillspett.

Ted´s vision är att skapa en riktigt mysig bar och mötesplats med en massa goda smårätter-meze, där det också serveras riktigt gott kaffe, för alla!

Envisa rykten säger också att ni här inom kort  kommer att kunna njuta ett glas vin eller öl...

Fram till dess är öppettiderna måndag-lördag mellan 11 och 18.

Vi önskar Ted lycka till,

och han är på väg att lyckas under mottot:

"Work hard, eat clean, do good and have fun!"

 

 


Vad händer...

Lite låga har vi varit både Claes och jag sedan vi kom hit igen efter våra dagar i Sverige...
Vi har varit här länge och ibland blir saknaden efter familj och vänner väldigt stor. Det är väl bra att vi saknar Er?! Vårt liv här är mycket bra, med mycket frihet, vackert väder, trevliga människor och god mat.
Claes har just nu väldigt mycket på jobbet och är lite mer stressad än vanligt. Jag fortsätter med mitt skolarbete och älskar att läsa utvecklingspsykologi och annat som hör till det växande barnet och dess familj, men stressas av alla uppgifter som ska planeras, skrivas och diskuteras...Helt klart tar det mycket tid och jag tvekar ibland, men jag vet att jag vill göra detta. Däremot tycker jag inte att jag hinner så mycket annat som jag vill. Men jag är tillbaka på gymmet och tränar tre gånger i veckan. Spelar Mah jong en gång i veckan. Försöker vara ute en stund varje dag åtminstone 45 minuter. Fikar med en del kompisar och fixar middag till min man:)
Idag har vi varit riktigt flitiga, först tog vi en skön promenad och sen, håll i er...har vi suttit och sorterat och klistrat in foton i album, vi har gjort till och med 1990. Konstigt nog hittade vi inga kort på tomten så det var nog ingen jul det året?? Skojigt är det i alla fall att se allt vi ägnat oss åt genom åren, det är massor!!

Tjolahopp

Äntligen lite nytt, eller hur mamma...
Vi är åter i Belgrad efter några veckor i Sverige. Veckor som till mycket stor del handlade om att hjälpa Carolina i nya lägenheten. Hon hade sovit på luftmadrass ett tag innan de beställda möblerna kom till Lindholms. Vi packade släpet och for med mamma och pappa från Flaten tidigt den 28 augusti till Marieberg! David kom också och vi hjälptes alla åt att bära in och skruva upp och ihop grejer. Mamma hade fixat smörgåstårta! På eftermiddagen kom de första gästerna.
Det blev så jättefint! Med gott om plats fast det bara är drygt 30 kvadratmeter. Bakongen gör såkart mycket till!
Veckan som följde startade jag upp min nya kurs om "Omvårdnad inom distriktsvård i ett livscykelperspektiv", vilken kommer attt bli en rolig kurs med första praktik inom BVC och skola!
Jag blev kvar i Stockholm hela veckan. Carolina och jag tog en tur till IKEA för nya projekt och njöt sedan av att umgås med Alexander och Andrea igen! Dom hade ju varit borta hela sommaren.
När Claes dök upp på fredagkvällen hade vi föberett för Skaldjursbuffé, som vi avnjöt hos Carolina!
Det funkade jättebra, tycker Claes och jag, att vi kunde sova över där och morgonen efter när hon gått till jobbet for vi och lånade tvillingarna några timmar.
Vi hade så mysigt på Djurgården, med både blåsbubblor och glass!!
När Carolina slutat för dagen var det inflyttningsfika hos henne och då kom Louise, Marcus, Victoria, Anne-Christine och Cajsa och lät sig imponeras...
Claes fick hjälp att mäta in det nya tvättstället, som tack vare Micke kom på plats under söndagen.
På lördagkvällen hade vi bjudit in oss till Cajsa och Micke, där vi tillsammans fixade en trerätters middag.
Kockarna fick förstärkning av både Andreas och David(dock ej på bild).
Allt var jättegott och avslutades med Creme Brulé
Några dagar fick vi sedan i Gävle, men då var minneskortet fullt, så det blev inga bilder från vår improviserade kräftskiva tillsammans med Helena, Tom, Marianne och Peter, alla vardagslediga dagen efter.
Vi lämnade ett Sverige i regn och rusk och kom till sommarvärme igen:))

RSS 2.0