Värmen är här !!

Det har blivit nåt fel med hur jag laddar in bilder i bloggen, så det blir inga fler från Ettan och Leifs besök i Belgrad.
Hur som helst hann vi med en tur till Ada, Leif har nog aldrig promenerat så mycket! Vi åt en serbmiddag med Marianne och Marko och en massa annat när Claes jobbade för fullt. Svalorna kom också när dom var här!
De verkade riktigt nöjda med resan och hade troligen kunnat stanna några fler dagar, nu när dom började känna sig hemma.
Lagom när Ettan och Leif lämnat Belgrad kom värmen med stormsteg och den ligger nu på över + 30, alltså SOMMAR!! Vi njuter av varenda liten minut eftersom vi nu har hemflytten bokad till 29 juni, och april nästa år i Sverige kommer inte att bjuda oss detta, men väl något annat!
Som gjort för lång frukost med färska jordgubbar (från Grekland) på balkongen och lite skön läsning!
Sista april firar vi med Marianne och Marko i Vrujci, där dom förhoppningsvis öppnat poolerna nu...
I Serbien har vi sedan ledigt både 1:a och 2:a maj, så vi stannar kvar på landet.

Fylld dag

I går hade vi bokat personlig tränare åt Ettan, hon fick låna min Goran och det blev en riktig genomkörare! 
Dom gjorde ett bra jobb och ny tid är bokad till i morgon.
Efter 11-kaffet hemma så tog vi spårvagnen till Sveti Sava, Europas största grek-ortodoxa kyrka, som dom började bygga på 30-talet och håller på ännu. Den är mäktig och byggs bara av donationer!
En promenad till Slavijarondellen och upp i ett av hotellen för att titta på utsikten.
Lite lunch under trädet, det blev pizza.
Shopping, några väskor!
Mer spårvagnstur, med den allra nyaste spårvagnen där vi till och med blev kontrollerade att vi betalt!!
Sen hade vi lyckats hitta ett automobilmuseum, som Leif gärna ville kolla upp. Det är ett privat museum med en mängd olika gamla bilar och annat. Ägaren själv var jätteglad åt att guida oss runt, och visade även de bilar som skulle åtgärdas, samt en liten teater som han har i källaren.
I samlingen finns två bilar som Tito haft och åkt i.
En Cadillac och en Fiat...
Vi hann med att uppleva ett riktigt vidrigt åsk-regnväder, som tur var under tak och lite chokladinköp innan vi styrde kosan hemåt.
En heldagsövning helt enkelt! Middagen åt vi hemma! Ettans uttryck har ändrat karaktär och numera säger hon "det har jag aldrig ätit förut"....
Idag behöver jag studera lite och gästerna är ute på egen hand... Vi får väl se om dom hittar tillbaka :)

En tur på landet

Ettans födelsedagsmiddag åt vi igår kväll på våran restaurang Balzac, där Bojan bjöd på bra service och god mat i vanlig ordning!
Avslutningen blev deras smaskiga chokladsufflé, den går inte av för hackor...
Efter middagen promenerade vi lite längs floderna och uppe i stan innan vi gjorde kväll.
Idag skulle det bli Marathon i Belgrad, så innan det blev kaos i stan gav vi oss ut på landsbygden, där Vrujci var målet. Turen gick via Kod Brata i Ljig, där vi åt en serbisk frukost. Lepinje komplet, kisela mleka och serbiskt kaffe! Ettans stående fras "det tycker inte jag om" har hon fått revidera flera gånger...
Sen hade vi inte långt till Marianne och Marko i Vrujci. Dom bjöd på visning av sin fina lägenhet, samt fika och rakia på balkongen innan vi promenerade runt på byn.
Målet för vår resa var också helgrillat lamm och gris, vilket var klart att ätas när vi var hungriga.
Till och med Ettan fick lov att erkänna att det var riktigt gott! Lammet smakade inte alls kofta :)
Däremot hade vi kunnat vara utan bompa-bompa...
Det var ganska tyst i bilen när jag körde hemåt.
Ikväll ska jag som hastigast träffa polis-Lena  som är här över helgen med nio pigga damer, medan Lars sjösätter båten.
Våra gäster är proppmätta och slöar i TV-soffan.

Efterlängtat besök

När Ettan fyllde 70, fick hon i present av sin familj att åka till Belgrad och besöka oss! Och nu var det dags, denna gång var det Leifs tur att följa med. Tidigare har Ewa varit med till Cypern och Lena till Israel, så nu blir det rättvist.
Igår kväll kom dom alltså farande, resan hade gått jättebra och redan undrade Ettan varför hon inte gjort det tidigare...
Dom hade en massa smått och gott med till oss i form av tidningar, ost, Kalles, hembakat etc. Vi åt lite tillsammans innan det var dags för Törnrosasömn.
I morse var vi uppe tidigt, det är skillnad på att ha ungdomar och pensionärer i huset...
Redan 10 var vi klara att ge oss ut på upptäcksfärd i omgivningarna. Vi började med posten där vi skulle betala elräkningen
Dom kunde konstatera att det är som att flytta sig 30 år bakåt i tiden.
Här inhandlas det valnötter på marknaden, ett kilo för 75 kronor!
Nationalrätten Ćevapčići med pommes frites, Šopska salata, ajvar, bröd och kajmak njöt vi till lunch, såklart satt vi ute!
Sen tog vi en promenad i Kalemegdan och kollade på utsikten över Donau och Sava.
Och Victor såklart!
Ett studiebesök på Veolias bussdepå var inplanerat då det är Leifs gamla domäner.  Dušan tog emot oss och guidade oss runt.
Leif kollade en massa detaljer...
Inte nog med alla bussar, vi fick också förevisning om hur deras fleet management system fungerar, mycket intressant! Det är inte lite informartion man kan plocka ut ur systemet, imponerande.
Sen var det skönt att ta en fika på balkongen och lite tid för vila, det är många intryck att smälta...
Grädde och jordgubbar i Ettans mandelformar, MUMS!!

SM-GULD!

GRATTIS BRYNÄS TILL GULDET
OCH TILL 100 ÅR!!
Jisses så spännande det har varit att följa Brynäs i slutspelet! Extra skojigt var det faktiskt att vinsten blev igår på hemmaplan i Gävle och vi kunde se matchen på TV, synd bara att vi inte var där. I helgen fick vi ju lov att lyssna på radion, när vi var på SPA.
Claes var på väg hem från Istanbul samtidigt som nedsläppet skulle vara, så jag hade tidigt sagt till att han fick ta sig på egen hand från flygplatsen. Tur var väl det eftersom han var en timme försenad. Men snacka om timing, när han klivit in i vår  lägenhet och slagit ner rumpan i soffan gjorde Jakob Silfverberg det avgörande målet, underbart! En duktig kille som vi sett sen han lärde sig åka skridskor och han har alltid levt för hockeyn, med enorm talang och han har alltid jobbat hårt, så han är väl värd all uppmärksamhet! Grattis!
Och sen blev matchen bara bättre, med en publik som verkligen jobbade fram laget.
Publiken har ju fått kritik för att ha suttit på sina händer en längre tid och jag kan som hockeymamma bara hålla med om att det finns många "mulhonkar" på läktarna, speciellt bland papporna...
Så här såg det ut på läktaren en gång i tiden, känner ni igen er?
Mammorna var alltid glada, klappade händerna, dunkade i sargen och ropade hejarramsor!
År 2003 hejade vi fram dessa glada grabbar till seger i Junior DM!!
Andreas kommer du ihåg känslan?
Igår var tröjan på igen när han var med sina kompisar på Sportsbar i Gävle och hejade fram sitt lag till seger, underbart!
Idag förbereder vi för Ettan och Leifs besök i Belgrad. Dom kommer ikväll!
Det blir spännande att se vad dom tycker....

Femstjärnigt

Här är en utlovad bild från vår balkong... trots att det inte är strålande sol kan man se att utsikten är bedårande.
Här har vi bott och varit över helgen! Vi har njutit av detta femstjärniga hotells alla faciliteter från morgon till kväll, tillsammans med goda vänner.
Varje morgon innan frukost har jag varit med på 20-minuters vattengympa, ett riktigt skönt sätt att vakna och få i gång kroppen...
Frukosten överträffar alla förväntningar med ett juicerum där man gör sin egen juice av selleri, morötter, äpplen, apelsiner, grapefrukt eller citroner. Sen finns allt man kan tänka sig av yoghurt, fröer, honung, marmelader, bröd, frukt, skinkor, ostar, omeletter och sötsaker. Som pricken öevr i går det såklart att få lite sekt också, det är måttet på bra frukost för mig.
Claes har spelat golf
Nya klubban!
Jag gick med för att få en skön långpromenad och försökte föra protokoll över antal skott per hål för de fyra tävlande. Alla hade olika regler och jag gav upp. Min mans otroligt dåliga tävlingssinne gör att mina tidigare tankar om att kanske börja spela, är lagda på hyllan för en lång stund framöver...
När jag tog både promenader och cykelturer i omgivningarna, kunde jag göra bekantskap med dessa söta grisar.
Är det nåt sånt du tänkt Andreas?
Att sedan slappa i olika varma pooler med mera innan middagen har gjort att kroppen känns nyladdad när vi idag beger oss mot Belgrad igen.

Långfredag igen...

Ja nu kör vi den serbiska påsken, vilket innebär extra ledigt både fredag och måndag, härligt!
Vi har suttit i bilen så gott som hela dagen och nu sitter vi på balkongen på vårt hotell i Tatzmannsdorf.
http://www.reitersburgenlandresort.at/
Vi bor på Supreme, utan ungar...Det är ju skillnad på mina barn och andras ungar:)
Fåglarana kvittrar, utsikten är bedårande, de sista gubbarna är på väg hem från golfbanan, vinet är upphällt och jag har avslutat tre dagars seminarier på internet (ingen har väl märkt att jag varit borta sen 8 i morse). Alldeles strax ska vi piffa till oss och gå ner till middagen!
Om jag hade kunnat knäppa en bild med datorn skulle ni få se hur vi har det, men jag orkar inte ta fram kameran idag...
GRÜSS GOTT!

Långfredag

Långfredag firas i dag på många håll, men inte i Serbien, här får vi vackert vänta en vecka till...
I onsdags åkte Carolina och Johanna tillbaka till Stockholm igen, då hade de varit hos oss en vecka. En vecka som gick alldeles för fort och nu är tomrummet efter dom stort. Trots att Claes hade influensan när de kom och den slog till på mig under tiden de var här, så hann vi med lite olika evenemang.
Vi började med en heldag på beautysalong...surrounded by men...
Tjejerna hade med en del svenska delikatesser och på söndagkvällen bjöd vi in till Vår/Påskbuffé, något som verkligen uppskattades av Bojan och Milan. Vi bjöd på Toast skagen, tunnbrödsrullar med rökt renkött, västerbottenpaj med kalixrom, gubbröra på små knäckebröd, köttbullar, prinskorvar och Jansson samt smörkrämstårta med små gula kycklingar...
Med den bilden önskar vi alla en riktigt Glad Påsk!!!

RSS 2.0