MC-tur

Igår skyndade jag mig hem efter jobbet och ändå stod Claes där i hallen och stampade... Vi skulle träffa Christer och Christina för att ta en gemensam tur på våra två motorcyklar till Kvarnbacken i Storvik. Det blev transport dit och jag tycker absolut att 110 km/h är för fort för att vara njutning... Då måste jag hålla huvudet på plats bakom Claes, ser inget framåt, vet inte vad som händer och det bara fladdrar...
Målet för resan var räkmackor till fikat, samt möjligheten att träffa andra motorintresserade. På plats var det en massa motorcyklar och bilar av alla de slag. Vi träffade även en del "kändisar" eftersom både Sven-Olof och Mats var där. Jätteskojigt! Det var mycket fler människor än jag trott och en småmysig stämning. På den tiden vi var korvhandlare, så var det alltid enkelt med motormänniskor eftersom dom betalade vad det kostade utan att gnälla och dessutom var nyktra...
Innan det var dags att åka hem hade det börjat bli varmt och soligt. Vägen var en höjdare, då den var både smal och krokig genom ställen jag aldrig varit såsom Hammarby, Nor och Lund, längs Storsjön så vi kom fram i Årsunda. Sedan vidare genom Bovik och gamla riksvägen till Valbo, genom Mackmyra, Hagaström och Lexe för att så småningom komma hemma.
Skönt trötta och nöjda tittade vi sedan på Tomas Ledin på Skansen!

Släkten träffas

Lördag den 7 juli hade mamma och pappa åter igen lyckats samla största delen av släkten i Flaten! En anledning var så klart att vi skulle få träffa lilla Julia !
 
En nöjd liten tjej som gick från famn till famn hela dagen!
  
 
Vädret var skönt så Andrea, Alexander och Louise passade på att bada och leka ...Dom hade pin livat!
Sen lät dom sig väl smaka av lunchen...
 
liksom övriga...
  
En härlig dag!
 

Nya cyklar

Som jag älskar att cykla... och nu har jag fått mig en sprillans ny cykel med tillhörande hjälm! Hjälm har tidigare inte varit min grej, men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Och som någon sa: " det är medvetet att använda hjälm" i Stockholm är det visst också tufft!
Hur eller hur, så är jag både glad och nöjd!!
En till som är riktigt nöjd är Claes, som också har en ny cykel! Han behöver dock inte trampa själv...

GG i Sverige

Här hemma i Sverige är det så mycket som händer hela tiden och jag har verkligen inte hittat några rutiner för att blogga, facebooka eller knappt ens sitta vid datorn... Frågan är också om jag ska fortsätta blogga och vad bloggen i så fall ska heta? Hur det än blir så gillar jag min blogg och den är ett sätt att skriva dagbok och hålla ordning på vad som händer här i livet!
2 juli- vi åkte till Flaten, eftersom mamma och pappa stod näst i tur för vårt besök!
Broder Göran dök upp på sin nya MC!
Bäst som vi höll på att pyssla i trädgården dök det upp en stor lastbil med serbiska skyltar ! Gissa om vi blev förvånade när den kom två dagar tidigare än beräknat, men tur att vi var där eftersom pappa sagt ifrån tidigare att han verkligen ville att vi skulle vara på plats när grejerna kom. Och nu var det alltså dags 95 kollin levererades till garaget i Flaten, för vidare hantering därifrån...''
Tillsammans med chauffören Nenad lossade vi bilen och sen behövde han 24 timmar veckovila. Han blev kvar från måndagkväll till fredagmorgon, då han inte fick någon ny körning tillbaka.
Han blev som en i familjen och hade aldrig sovit så skönt som i lekstugan! Sverige visade sig från sin bästa sida hela veckan och frukosten åt vi "under äppelträdet"
 

Hemma!

Första dagen som hemflyttade började med skvalande regn och + 14 grader, bara en sån sak gör ju att man kan fundera över om det var ett bra beslut...
Men man kan inte låta sig nedslås av lite väder, vi tog helt enkelt en promenad och insåg att vi behöver införskaffa bra regnkläder. Regnhatten har jag redan!!
Redan vid frukosten med Andreas kunde vi dock konstatera att det här är en mysig känsla... Vi åkte ut alla tre och fixade några ärenden, samt fikade hos Cathis och Kjell, utan stress!
Kvällen innan satt Andreas och jag bredvid en svensexa när vi åt middag. Det visade sig vara Christer J som skulle gifta sig och Hasse B var också där, vi har ju inte träffats på flera år. Bröllopet stod i Oslättfors kyrka och när Christer och Bente vigdes sken solen och gav en fin inramning åt deras viktiga dag.
Vi fick en möjlighet att träffa flera släktingar som vi inte sett på åtskilliga år :)
På kvällen kunde vi sitta ute och äta när Cathis och Kjell kom och gjorde oss sällskap. Det var riktigt mysigt, även om vi numera inte längre får grilla på balkongen, efter beslut i styrelsen... Alla dessa människor som ägnar sitt liv åt att gnälla, vara missnöjda och missunsamma blir jag lite lätt irriterad på, även om dom inte är värda att lägga energi på.
Idag sken solen när vi tog vår promenad ut till havet, det är vackert! Sen gjorde vi sällskap med Ulla, Erik, Marianne och Peter ut till Bönan och havet igen! Gävle är ju faktiskt en havsstad!
Vi hittade till och med några smultron, som vi trädde på strå!
Vi har fått en massa regn idag också, men nu är himlen helt "blå"! Spanien har precis vunnit EM-finalen mot Italien och nu ska vi ta lite kvällsfika!

RSS 2.0