Årets turistmässa

Efter en härlig ridtur och lunch härhemma,  åkte vi till turistmässan på Sajam, ett jättemässområde i Belgrad. Kommer du ihåg Carro? 
Klockan var två när vi åkte hemifrån och  NIO timmar senare kom vi hem igen...Vad hände?
På mässan har ett av Claes´bolag, Litas, en monter. Dom säljer turistresor med buss till bland annat Grekland, Makedonien och Tjeckien och passar på att visa upp sig bland de andra inom turistnäringen. Förra året hade mässan 45 000 besökare.
Vi träffade alla som jobbar i montern bland annat Zoran, Zoran och Zoran, dom bjöd in oss till en liten middag med några andra samarbetsparners ikväll kl 18. Det var ju absolut ingen idé att åka hem utan vi gick runt hela mässan och tog del av utbudet både i Serbien och andra länder. 

Det är inte enkelt för serberna att resa utomlands då det krävs visum till nästan alla länder än så länge. Vi kan inte föreställa oss vilket sjå det är att få visum. En massa, massa dokument av olika slag, som vi inte ens vet om att dom existerar och sen köande i flera timmar utanför respektive ambassad och ett godtyckligt ja eller nej. Av alla studenter nu, är det 70 % som inte varit utanför Serbien någon gång.

Tillbaka i montern fick vi reda på vilken restaurang vi skulle till, Careva Cuprija, i närheten av Hippodromen. Där var det bord beställt  för 14 personer. Det var jag och en massa "gubbar", Claes, tre Zoran från Litas, Goran från Makedonien, två  från Tjeckien, en från Ungern och  Stefanoz, Ilic och tre till från Grekland. Alla utom Claes och jag kunde prata serbiska, men vi hade inga problem att kommunicera med varandra om allt mellan himmel och jord. Vi åt och drack gott och typiskt serbiskt samtidigt som vi lyssnade till "levande" serbisk pop-musik. Fantastiskt trevligt!!!
När vi bröt upp och önskade varandra "Laku Noc" -god natt, fick vi lova att komma till både Prag, Ohrid och Paralia...

Det här är typiskt Serbien, det bara händer att man blir inbjuden till en liten middag... helt oplanerat och helt apropå.
Jag älskar det !

Kommentarer
Postat av: Helena

Senkommen reaktion på busshistorien; Visste inte herr bussdirektörn om att taxorna ändrats???

2009-03-01 @ 15:34:53
Postat av: Victoria

Hej!

Nu sitter vi i Flaten och jäser efter en god middag med stek inkl alla tillbehör, glace au four som efterrätt och sedan fika med goda kakor och bullar. Aahhh. : ) Louise har ärvt mammas gottsug och grävde duktigt i bullfatet. Min bedömning är att hon lätt skulle överleva i Flaten, även med alla släktingar närvarande ; )

Vi har även varit ute på en sparktur, det var bra väder med lite sol och lagom tillkörd snö som var perfekt att köra spark på.

Imorgon ska vi gå på trav i Gävle och kolla in när Göran kör Lienpilen och Flammentanz, vilket ska bli riktigt roligt.



Många kramar från Victoria (Alla hälsar!!!)

2009-03-01 @ 17:07:14
Postat av: Liz & Göran

Hej! Det låter ju huuur skönt som helst med dessa spontana middagar!! Kanske inte varje dag men, nån gång! I fredags red jag "vår" allas Flammen!! Ett stort steg för mig, eftersom jag ännu anser att travare är ett släkte för sig efter att ha ramlat av på Rentan! Skam den som ger sig... det var riktigt lyckat med dennna ridtur!!

Ska bli kul att följa Görans lopp i morgon, hoppas de sköter sig bra!

annars är allt bra härhemma, livet går sin gilla gång. Idag har vi varit på långpromme på Mälaren, kanske en av de sista, vem vet? Det är ju ändå 1 mars och våren är i sikte!! Må så gott!

2009-03-01 @ 19:18:16
URL: http://www.123minsida.se/hagadogs

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0