Bal på slottet Hofburg

....vad är väl en bal på slottet ??  Helt underbar !!
Under mina år som officersfru, tillhör jag dom lyckligt lottade som gått på många baler. Den största och mest fantastiska var på Karlbergs slott i mitten av 90-talet ! Men det var som en droppe i havet jämfört med denna...

Efter en timmes vila var det dags att fixa håret, måla naglarna och se till att bli färdig i tid, ärligt talat var jag lite lätt stressad.... Vi var inbjudna av Monika och Stefan, via ChaÎne de Rôtisseur, ett gastronomiskt sällskap som de är medlemmar i och vi samlades på hotellet med champagne och "Gruß gut !" innan vi gick in till middagen i den Rosa salongen.
 



I minibussar åkte vi till slottet Hofburg, där den stora balen  "Wiener Kaffeesieder" hölls. Wien är balernas stad, mer än trehundra stora baler arrangeras varje år. Big business!!
Vi minglade i hög feststämning och såg med nyfikna ögon på vimlet av helt fantastiska klänningar, vackra människor, både kvinnor och män, gnistrande smycken, håruppsättningar och så vidare, medan vi väntade på att balen skulle invigas officiellt.
En del var så klart där för att synas och väcka uppmärksamhet, men vi var dock helt omedvetna om vilka alla kändisar var. En "utspökad" wannabe-kvinna hade placerat sin mobiltelefon i dekolltaget, innovativt, men ingen hit precis!

I den största balsalen var det så dags för invigning, 144 par ungdomar från en dansskola I Wien, flickorna i vita klänningar och små prinsesskronor på huvudet, tågade arm i arm med sina pojkar i frack, in och ställde upp sig efter sidorna, Sedan var det våran tur, att gå förbi dessa ungdomar, och alla andra gäster, genom hela salen, som hedersgäster. ..Min fråga till Claes var "Hur hamnade VI här? och vad förväntas det av oss att vi ska göra?" Vi gick leende in och låtsades som vi aldrig gjort nåt annat och slog oss ner tillsammans med våra vänner, på de främsta hedersplatserna.


Där satt vi sedan och tittade på hela invigningen av balen, med olika uppträdanden såsom balett, operastycken, sång av Wiener Sängerknaben, en del tal.. Det höll på en timme och en av flickorna passade på att svimma.... Det var skönt att få sitta. När de söta ungdomarna dansat Francaise , samt wienervals till "An der Schönen Blauen Donau", var det vår tur att inta dansgolven. Vi var 7000 ! gäster som hade möjlighet att dansa till 13 olika storband, utspridda i fantastiska balsalar. Där gällde det att hålla ihop, för att inte tappa bort varandra och gå vilse.
         
Det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga, att umgås med dessa belevade österrikare och  tyskar, under dessa former. De söta flickorna bytte om till färggladare balklänningar och det var ett nöje att se dem njuta i dansens virvlar. Tyvärr är mina "tantfötter" inte lika dansanta som dom varit, längre....
När klockan närmade sig tre, traskade vi iväg med Monika och Stefan till ett nattöppet kaffeehaus, där vi som seden sig bör, avslutade festligheterna, med en varm Gulash-soppa :)
)

Kommentarer
Postat av: Maria

Alltid lika spännande och kul att läsa dina inlägg!! Ni verkar har haft det helt underbart!

Kram

2009-02-16 @ 16:34:22
Postat av: Anonym

WOW, vad mer kan man säga! Vilken upplevelse ni fått varit med om! Visst är det kul att se alla människor, klänningar och håruppsättningar?! Själv kommer jag aldrig längre än till soffan för att se Nobelfesten, ha-ha! Men jag ska inte klaga, har ju ett förflutet, även jag, som officershustru, så bal har jag iaf varit på, om än små sådana! Ni var så otroligt fina på korten, och det är er väl unnt att ha upplevt detta!

Kramar från oss!

Ps det stod nåt som lät som Rottisör i texten...innebär det att jag som rottisägare kan gå nästa år? (hahahahaha)DS

2009-02-16 @ 17:08:03
Postat av: Emma och Andreas

Vilka fina bilder, vi förstår att ni hade det underbart på balen! Ni såg strålande ut!

2009-02-16 @ 18:02:17
Postat av: Marianne

Så fina ni är och framförallt när ni tågar in.Vi tillbringade lör.Högbobruk,strålande vinter väder

Hoppas att vi kommer att passa in i sällskapet när vi kommer ner i snedgådda skoterskor, oragnge Helly Hansen samt mössa, mod.68, vikt mellan sommar å vinter!(Peters kommentar)

Kram. Marianne & Peter

2009-02-16 @ 22:39:07
Postat av: Bernike

Men gud så roligt att få vara med på något dyligt. Jag skulle varit hur nervig som helst trots det mäktiga antalet gäster i samma sits.



Härligt att få ta del av!!!



Hälsa Claes!

2009-02-16 @ 23:19:40
Postat av: Anita Belgrade

Så stilig par!! Og så har du endelig fått danse på et slott i Østerike. Det gleder meg at du hadde en fantastisk opplevelse Gunilla!! Kram til Claes og deg :-)

2009-02-17 @ 08:48:58
Postat av: Tina

Ja, ni ser verkligen rutinerade ut när ni går in till balen. Har ni inte gjort annat??????????

Häligt att se och läsa i alla fall.



Kram Tina

2009-02-17 @ 19:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0