Sting & Edin Karamazov

Igår avslutade vi vår vanliga söndag med att gå på konsert på Sava Center, teaterhallen rymmer 4000 besökare.
Veolia är med och sponsrar den tionde internationella Gitarrfestivalen "Respect" i Belgrad.
Människor i olika åldrar strömmade till för att tillsammans med oss lyssna till Sting,  ja Carolina "den Sting" rocklegenden från England och Edin Karamazov från Bosnien. Båda spelade luta och det var en hyllning till den engelske kompositören, sångaren och lutspelaren John Dowland, som verkade i slutet av 1500 och början av 1600-talet.
"Come again" är en sång han är mycket känd för idag.

Klicka på "Come again" under länkar i högerkanten!

Vi fick njuta av två fantastiskt duktiga musiker i en och en halv timme.
Arenan var fullsatt och publiken skötte sig jättebra, till skillnad från när vi såg Joe Cocker på Belgrade Arena för ett år sen.  Då vandrade publiken runt, gick ut och rökte, hämtade öl och satte sig aldrig ordentligt på sina platser, klappstolar i plast. Nu satt alla på sina platser, sköna stoppade teaterstolar, i god tid, var tysta och visade respekt för artisterna utan att för den skull vara svenskt tråkiga.
När Sting i den andra delen av konserten plockade fram sin gitarr och sjöng "Every Breath You Take" jublade alla och klappade i händerna, sjöng med och reste sig i bänkarna. Det är många artister som är förvånade över publiken i Belgrad, som ställer upp och går iväg hemifrån och dessutom lever med.

Klicka på "Every Breath I Take" under länkar i högerkanten! 

Nöjda och med ett leende på läpparna gick vi ut i spöregnet, tog en taxi hem och insåg snabbt att det inte gick att skriva blogginlägget direkt. Internet funkar inte när det regnar!

PS Är det nån som vet hur man lägger in länkarna så det bara är att klicka på dom i texten! 
 

Kommentarer
Postat av: Kickan

Hej

Jag är faktiskt lite avundsjuk på allt ni får vara med om "over there". Själv tittade jag på melodifestvalen i Lördags och ojade mig över artisternas klädval.Caroline Af Ugglas med gröna gummistövlar och kort klänning med alldeles för bred fåll!!!Har lovat både mig själv och Göran att inte slösa bort fler lördagskvällar med sånt "dravel" som han säger. Får väl se om jag kan hålla det.

Kram

2009-02-09 @ 15:08:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0