Onsdag

Onsdag är en dag som ofta är planerad. 
Jag är medlem i internationella kvinnoklubben i Belgrad (IWC), det är vi som ordnar julbasar en dag i december varje år. Pengarna vi får in används till olika typer av välgörenhet. Bland annat stödjer vi Bread of life,  http://www.breadoflife.org.rs/
Bread of life har ett dagcenter dit de äldre kan komma,  som har det riktigt dåligt, en del lever på 100 Euro i månaden.
På onsdagar är det Bingo, som volontär är jag då med och arrangerar det. Igår var jag bingoutropare, ett bra sätt att lära sig nummer på serbiska ! Vinsterna igår bestod av olika frukter, det är vi volontärer (3-4 st varje vecka), som också ser till att det finns vinster varje gång. Det ska vara smågrejer till ett värde av 2-3 kr styck. Det kan vara påsar med soppor, portionspåsar med kaffe, té, tvål, pappersnäsdukar, reklamgrejor etc. Allt från 10-30 personer brukar komma varje vecka, och det är mycket uppskattat.
Ett sätt att "make a difference in peoples life".

Onsdagar har vi också Jentelunch! Vi är nu 13 skandinaviska kvinnor i Belgrad, från Danmark, Norge och Sverige, som träffas för lunch på olika ställen varje vecka. Dom som har lust och kan möts och vi har tillfälle att hjälpa varandra tillrätta och diskutera livet som "medföljande", ett fruktansvärt ord, eller hur... Lyxhustru både känns och låter bättre !!
Jentecluben som vi kallar oss har också en egen hemsida   http://jentecluben.googlepages.com 
där kan ni läsa om vad vi har för oss...

Kommentarer
Postat av: Bernike

Lyxhustru heter även jag hemma. O det känns som om våra liv är rätt långt ifrån varandras med ändå likvärdiga. Svår definition.

:-) Kram!

2009-01-23 @ 23:09:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0