Vinter i Belgrad

Idag  tittar solen äntligen fram lite grand och det är plusgrader. Annars har det varit riktigt trist väder som start på 2009.
Dom stora floderna Donau och Sava, som möts här, gör att luftfuktigheten blir mycket hög. Några minusgrader, lite snö och molnigt till fuktigheten innebär att det är riktigt gråkallt . Trots långkalsonger, ylletröjor och dunjacka går kylan ända in i märgen.
Det bästa är att stanna inne, helst under en filt. Eller titta in på ett kafé och värma sig med  en Kuvano Vino.
Vi håller tummarna varje dag att vi ska ha värme inomhus, vilket inte är självklart. Ryssland har ju skruvat av gasleveransen ut i Europa och Balkan. Det påverkar såklart också Serbien, som  på sina håll är helt beroende av gasen. Det är många människor som fryser både utomhus och inomhus.

Kommentarer
Postat av: Ettan

Hej Gilla!

I går kollade vi "På spåret" och då gick en av resorna till just Belgrad. Vi fick se lite bilder från staden. Tänkte ju genast på er förstås. Här har vi strålande sol och minus 5 idag. Ska gå en sväng med Zune igen på em.

Kram från Järvsta

2009-01-17 @ 13:25:03
Postat av: Bernike

Hej Gilla. Kommer att följa din blogg i den mån jag hinner. Oftast då jag jobbar nätter brukar det bli. ;-)

Har oxå blogg om du vill se o läsa.

http://fulaankungen.blogspot.com/

2009-01-17 @ 14:40:00
URL: http://fulaankungen.blogspot.com/
Postat av: Helena

Va kul det ska bli att få dela dina vardag på bloggen. Och ganska skönt att det är begränsat utrymme för kommentarer. Jag skulle lätt drabbas av prestationsdjvln och tycka att jag måste skriva långa inlägg. Och det får inte plats som tur är. Igår var vi på sjön Båvern och och åkte skridskor med Janne och Ingrid, 3,7 mil. Svart glansismen Morris hade det jobbigt eftersom han inte fick något vidare fäste. Sista milen lufsade han bara. Nu var det motvind så jag gjorde honom sällskap i en ganska maklig fart.

2009-01-18 @ 15:22:05
Postat av: Paula

Good Morning Belgrade!

Så trevligt! Vad spännande att följa dig en 'vanlig' vardag i Belgrad.

Ha det bra!

2009-01-19 @ 08:55:07
URL: http://ggibelgrad.blogg.se/
Postat av: Liz & Göran

Oj, oj oj, tänk så det kan bli! Välkommen till "frysarklubben"!! Mellan 28/12-7/1 hade vi mellan 8-12 grader inomhus, brrrrrr! Det var dessutom mellan 10-20 grader-,utomhus! Fick åter duscha i badhuset, men det börjar ju bli Hagatradition nu, he-he!! The same thing every-year, when it get's cold outside! Kanske charmen med att bo i ett 1800-talshus!

Kram!

2009-01-25 @ 20:17:11
URL: http://123minsida/Hagadogs
Postat av: vanja

Hej Gilla,

Tycker om din blogg eftersom du skriver om min hemort.Kommer att följa din blogg.Jag är så glad att människor får möjligheter att uppleva Belgrade som det är.Ärligt talat tänker komma tillbaka till Belgrade efter 6 år i Sverige.

Ha en bra dag!!!

2011-03-05 @ 08:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0