Kväll i Perea

Vill bara börja med att säga att ni borde vara här med oss, alla ni som kommenterade det förra inlägget ! Och samtidigt konstaterar vi att det kommer att bli svårt att flytta hem, nu när vi vant oss med denna underbara värme.

Kvällarna här här också så mysiga! 
Medan vi gör oss i ordning njuter vi av utsikten från balkongen och folkvimlet där nedanför.

Vi kliver ut på strandpromenaden, uppklädda och sommarfräscha och vimlar med alla andra likasinnande. Det är mycket folk ute i rörelse, även nu både gamla och unga, precis alla åldrar, och alla är uppklädda, grekerna är bra på det.
Barnen har med sina cyklar, de minsta som precis lärt sig cykla och de större och tuffare killarna som cyklar på bakhjulet, allt för att imponera på kompisar och tjejer. 
Människorna flanerar fram och tillbaka på strandpromenaden, stannar till på nåt av alla caféer, äter på en glass eller som vi slår sig ned på en restaurang i vattenbrynet. Ett rikt socialt liv känns det som.
Att sitta där i strandkanten med vattnet tre meter från fötterna och titta på den mest fantastiska solnedgången i havet  när himlen färgas orange över bergen i fjärran det är vackert!  Åt andra hållet ser vi Thessaloniki tändas upp som små glittrande ljus i bukten och upp över bergen, bedårande!
Kvällen mörknar snabbt och klockan 22 är det svart som natten, men fortfarande varmt, som sammet. Och som jag brukar säga "Hellre svart och varmt än ljust och kallt". Håller ni med?
Det är inte utan att man blir sugen på ett litet nattdopp. Jag kommer ihåg förra gången, 1987 på Cypern, när Ewa och jag skulle bada på natten.... Vi sprang skrikande upp ur vattnet när vi insåg att det kunde finnas hajar där, det var samma hav, och Carolina har nog inte hämtat sig ännu....

Kommentarer
Postat av: Marianne

Saknar sol,värme och ljusa nätter.Njut av värmen.

Idag äntligen visar sig solen nån stund mellan molnen 16 g.vi bara njuter på vår lediga dag.

2009-06-16 @ 18:15:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0