Perea, Grekland

Två lata, sköna dagar med sol, värme och salta bad har vi hunnit med hittills och vi njuter hela tiden! Tänka sig att vi båda är lika fascinerade av strandlivet och att inte ha nåt annat att göra än att bara vara och observera vad som händer runt omkring oss...

Igår höll vi på att bli utan frukosten som serveras mellan 7 och 10. Vi var där i god tid, tyckte vi, klockan 9 och då började tjejen plocka undan, gissa om vi blev lite irriterade.... Senare under dagen insåg vi att vi glömt att skruva fram klockorna en timme, lite pinsamt...

Både igår och idag har vi startat med en entimmes långpromenad efter frukost, utefter strandpromenaden. Där har vi promenerat och kollat framför allt på olika hus, med olika fina lägen efter havet. Det finns en hel del renoveringsobjekt, en del som inte är färdigbyggt, det verkar som att pengarna tagit slut och en del riktigt fina ställen. Det är mycket som står tomt, både lägenheter och affärslokaler. Inte vet jag om det är ett spår av finanskrisen eller nån annan kris?

Grekerna är egentligen inte nå bättre än serberna på att hålla snyggt omkring sig, soporna svämmar över i soptunnorna och finish vad det gäller allt kan dom inte stava till. På stränderna hopas sjögras och diverse skräp, blandat med lösa hundar. Vi är ju vana från Belgrad där vi märker att utvecklingen går framåt, men vi förstår också om mer kräsna turister åker någon annanstans på semester.
Maten är jättegod, vi gillar grekiskt och passar på att äta mycket seafood, men servisen är inte alls vad vi är vana med från Belgrad och dom är riktigt dåliga på engelska. Vi tror att dom behöver hjälp här också med sin platsutveckling! Finns det möjligen nån kandidat ledig??

Men som sagt vi njuter ändå!
Solsängarna är jättesköna och gratis för hotellets gäster precis som handdukarna. Igår bjöd dom oss också på lunch, en ny rätt som dom ville ha vårt utlåtande om.
Runt omkring oss hör vi grekiska, tyska och italienska, men det är absolut mest greker. Idag har det varit många på stranden både gamla, unga, medelålders och barn. Alla har badat och levt strandliv. Det är underbart att se alla barn som leker outtröttligt med och i vattnet och sanden hela dagen och hittar nya kompisar, vi har slumrat mellan varven men det har inte dom. Sen grinar dom och skriker när dom måste packa ihop och gå hem i 17-tiden. Dom ser så friska och nöjda ut, som barn ska! Säkert somnar dom ovaggade....

Kommentarer
Postat av: Helena

Och vi har det helt gräsligt på väderfronten. Så, om det nu finns någon rättvisa så blir resten av sommaren kanonfin!!

2009-06-14 @ 19:24:19
Postat av: Ewa

Gud vad härligt! Har lite svårt att tänka mig att solen kan skina med tanke på att regnet vräkt ner här i flera dagar. Idag har det regnat exakt hela dagen.

Kram E

2009-06-14 @ 20:15:25
URL: http://www.spicyewa.se
Postat av: Anonym

Vi vill oxå...!! Låter så skönt när vi har 9 grader regn och kuling!! Ha det sååå underbart ni bara kan!!

Kram från Liz & Göran!!

2009-06-14 @ 20:21:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0