Heldag i Vrujci

Vi var riktigt pigga i morse! 
Vi  kom nämligen inte in på Acapulco en partysplava på Donau igårkväll, den stöddiga killen i dörren skyllde på att vi inte reserverat bord. Då åkte vi in till stan och satsade på Havanna club, en salsa klubb, där vi höjde medelåldern rejält bland alla tjugoåringar. Så var det med det partajandet....
Skam den som ger sig, vi sökte nåt att äta där mitt i natten men alla verkade stänga klockan 01. Vi bestämde oss för att gå hem och äta farmors köttbullar på en hårdmacka, med en iskall öl till. Det var jättegott!

Klockan 9.01 satt vi i bilen och åkte till Banovo Brdo, där vi hämtade upp Marianne och Marko. Vi åkte mot Vrujci, ca 10 mil sydväst om Belgrad.
Efter vägen stannade vi på vårt favoritställe, Jeden Brata, och åt serbisk frukost med hemgjord yoghurt och lepinje komplett. Det är varmt bröd med ägg och kajmak.
.
I Vrujci tittade vi på Marianne och Markos lägenhet, som verkligen börjar ta form nu. Dom har beställt köksinredningar, garderober och annat dom behöver. Den kommer att bli jättefin.

Vi gick vidare till poolområdet Prva Nova Banja- The First New Spa, en nybyggd anläggning i detta kurotsområde. Det är fräscht och välordnat, med möjlighet till både lerinpackning och termalbad. Nu när Anna var med tog vi chansen att prova inpackningen först. Den ska hjälpa mot allt, åderbräck, stela leder, gäddhäng, kärleksbekymmer och ischias.... 

Först smörjde vi in varandra och sedan torkade vi i solen, + 35 grader. En häftig känsla !

Det var knappt att vi kände igen oss själva när vi efter en dryg halvtimme duschade av oss. Skinnet venar lent som en barnrumpa och vi kände oss så snygga!
Anna är en riktig livsnjutare och tycker att Serbien är helt underbart, hon stannar gärna kvar här....

På vägen hem igen stannade vi till på en Kafana efter vägen, där dom grillade lamm och gris.

Ser ni lammskinnet isom hänger i bakgrunden? Det hänger man upp för att visa att lammet är nyslaktat och grillas som bäst.
Vi bara njöt allihopa när vi satt där på serveringen och det fläktade så skönt, utsikten var helt bedårande....

och det nygrillade köttet var mört och gott med fräsch sallad till! Och billigt, vi åt alla fem med vin till för 350 kr, inklusive dricks.


Mätta och belåtna somnade både Anna och jag i bilen, när Claes körde oss hemåt. Vi hann stanna på ett ställe till och få fika med palacinke-pannkaka, med fluff-fluff, nåt äggskum med vitt vin i....

Vilken härlig dag vi haft!
Nu sitter Anna och jag ute på balkongen, det har regnat några stänk, och nu är det fortfarande +32, klockan är snart 23, som sagt, vi njuter!

Kommentarer
Postat av: Tina

Hej!

vill knappt höra vad ni gör, +32 låter ju fint.

Hur blev det med gäddhänget efter leran??

Spelar ju ingen roll att man missade detta med leran då man inte har "något", än i alla fall. Njut av jordgubbar och vit sparris. Sköt om er! Känner mig riktigt lugn med Anna som reseledare till en annan gång eller? Kram Tina

2009-05-11 @ 20:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0