Jul i vårt hus
Claes och jag har hjälpts åt på bästa sätt. Han har plockat upp och satt ut grejerna och jag har flyttat om...
Igår gjorde vi också glögg och pepparkakor. Jag kan dock konstatera att bakandets konst inte är ärftligt, åtminstone inte från far till son. Jag fick helt enkelt ta över baket, och jag åt bara lite deg.
Till middag hade vi Janson.
Men även i Serbien slaskar Anders....
Grattis ANDREAS!!
Hej
Visst är det gott med glögg och pepparkakor med ädelost?
Jag har under 30 års tid gjort din mammas glögg som är väldigt god.
Här är receptet om det är någon som vill prova.
1 fl rödvin (det går utmärkt med någon billig sort)
10 cl ren sprit (det går bra med hembränt)
4-5 bitar kanel
1 bit ingefära
20 krydd nejlikor
1 tsk kardemumma kärnor
1 pommerans skal
3 dl strö socker
1 tsk vanilj socker
Mandel
Russin
Krossa kardemumman och bryt sönder kanelen
Blanda kryddorna i en skål och häll över spriten.
Låt stå ett par dygn.
Sila bort kryddorna
Häll vin och sprit i en kastrull och tillsätt socker,vaniljsocker,mandel och russin och låt det sjuda.Ej koka för då försvinner spriten och det är ju onödigt!
Jag brukar även spetsa till den med lite konjak.
Den här glöggen är jättegod.
God Jul/Kickan
Ni verkar inte ha så värst stor brist på jul i Belgrad heller. ;) Mer än vad vi har.
Julskinkan är snart uppäten, men vi gör en till till jul, så då är ni varmt välkomna.
Pöss. ♥