Smokva

Smokva betyder fikon på serbiska, och idag handlade vi ett kilo av en liten söt gumma på marknaden.
Fikonen är mycket goda att äta som dom är. Dessutom har jag sett ett recept på "Fikonkompott till osten", som jag bara måste testa, så länge det finns fikon. Det är Anna och Fanny Bergenström, som skriver om det i den underbara kokboken "Kärlek, oliver och timjan", smaka på den titeln!
Fikonen sjuder i en lag av rödvin, socker och vanilj och det doftar fantastiskt gott. När dom svalnat ska vi avnjuta dem till en god ost, lite senare på lördagkvällen....


Carolina har haft en lugn lördag och Andreas är på retreat, i Flaten!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur gått låter inte det där!!!!!!!!!!!!!!!!! Här hemma så blev skörden riklig igen av "vår" kiwi. Tack för Anna & Oskar



Kram Tina

2009-10-04 @ 20:59:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0