Får se nu...

...Helena undrar om jag har bloggtorka igen? Men nej, snarare är det så att det händer en massa, och lite större saker som jag gärna vill skriva om och då tar det längre tid. Att jag dessutom ska "klämma fram" några skrivna sidor till skolan lite då och då, gör ju inte det hela enklare.

I söndags var vi verkligen ute på äventyr, speciellt inbjudna som vi var av borgmästaren i Pozarevac. Anledningen att vi var VIP-inbjudna är att Veolia är en av de tre största arbetsgivarna i Pozarevac, så där var vi och minglade i Stadshuset tillsammans med olika celebriteter. Vi bjöds förutom drinkar, på dans av lokala ungdomar i vackra gamla kläder.


Sen åkte vi, ett 60-70 tal gäster till en restaurang i närheten av fängelset.
På serbiskt vis serverades en massa mat och dryck, utan någon speciell ordning, folk kommer och går lite hur som helst och man sätter sig vid långbord som man tycker. Han som var ansvarig för hela dagen blev mer och mer svettig och rödblommig!
Vi fick en tallrik med kallskuret: korvar, skinka, kajmak, ägg och bröd. Till det dracks det som sig bör vatten och Rakia. Sen kom köttsoppan, är det något man kan här så är det goda soppor. Efter soppa är det Rostilj, dvs från grillen:pleskavica(hamburgare), grillspett och fläskfile med gurka och tomater. När vi ätit upp köttet kom vinet och pommes friten. Ingen reagerar dock, för så här är det ofta, alltså ingen ordning men allt smakar bra! Till dessert fick vi baklava.
Riktigt mätta och med önskan om en säng åkte vi så till årets event, hästtävlingarna på Hippodromen i Pozarevac!
Det var 46:e året i rad som dessa tävlingar anordnades.
Där satt vi i fyra timmar på stenhårda bänkar. Det är vad jag kallar VIP !
 

Det hela började med hoppning och även i år var det polisernas ryttare som vann...Sen mitt i bland hästar och folk damp det ner en massa fallskärmshoppare.

This is Serbia-welcome to Serbia, det är bara tur att det inte händer nåt allvarligt!

Småbarnen fick visa olika konster på hästryggen, den yngste var 3 år!
Det var galpptävlingar och travtävlingar, vartannat lopp.
   
Kolla in sartbilen! Han längst till höger fick äran att motta hederspriset i Veolia-loppet.

Här utspelades även nån slags traditionell femkamp till häst i rasande fart.
 
Ett mycket ärofyllt spel som beskådades av flera tusen människor. Säga vad man vill men det här är en underbart charmig och rörig folkfest ! Serberna är jättestolta över såna här gamla traditioner.

Vi var riktigt trötta när vi äntligen kom hem kl 20, då hade vi varit borta i 11 timmar. 




Kommentarer
Postat av: Kickan

Vad orättvist livet kan vara.Jag är jobbar ju också åt Veolia och blir aldrig bjuden på dylika tillställningar.Igår var jag iallafall inbjuden till Arne Holm på lite gratis lunch."Fick stå ute och äta på vingliga papptallrikar i kylan". Jag gjorde några fynd i deras klädtält.Strumpor för 1 kr paret utan logga!

Dagen var räddad.

Kram på er

2009-09-11 @ 08:05:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0