Glögg
...kan man använda till mycket, jag tar med mig en flaska och bjuder runt hos frissan, på restaurangen, fast-food serveringen och bland MahJong-gänget. Det är alltid lika uppskattat! Såklart har jag med pepparkakor också!
Förra veckan gav jag recept och kryddor till ägaren på vår vinerija här nere och alldeles nyss när jag varit ute en runda, kom han springande med en flaska vin och choklad, som tack! Annars brukar jag kunna samla på kramar vilket räcker för mig. Han kommer att servera glögg till sina gäster hela vintern.
Och vinter har vi fått, några centimeter snö och gråkallt, inte kan dom köra bil heller...
För er som inte redan har glöggreceptet kommer det här,
Förra veckan gav jag recept och kryddor till ägaren på vår vinerija här nere och alldeles nyss när jag varit ute en runda, kom han springande med en flaska vin och choklad, som tack! Annars brukar jag kunna samla på kramar vilket räcker för mig. Han kommer att servera glögg till sina gäster hela vintern.
Och vinter har vi fått, några centimeter snö och gråkallt, inte kan dom köra bil heller...
För er som inte redan har glöggreceptet kommer det här,
SWEDISH GLÖGG
1,5 deciliter Pure Vodka
Mix with the following spices in a glass jar.
1 teaspoon(5 ml) Cardamom seads (pestled)-krossade kardemummakärnor
20 pieces of Clove-nejlikor
1 piece of Dried Ginger-torkad ingefära
1 piece of Bitter Orange Peel-pomeransskal
4-5 pieces of Cinnamon Stick-kanelstång
Let it stay like that for at least 24 hours.
Filter the alcohol from the spices and pour the alcohol into a kettle.
Mix the alcohol with 1,5 litre of red wine and 1,5-2 dl white sugar and 0,5 teaspoon of vanilla-flavoured sugar. Let it be warm so the sugar melts.
Taste it!
Serve it warm with chopped almonds and raisins.
Good Luck!
Kommentarer
Trackback