Utvecklingen går framåt med stormsteg

Med risk för att bli tjatig... från att vi använt Skype som ett sätt att ringa nästan gratis (44 kr i månaden) till alla fasta telefoner i Sverige har det nu utvecklats enormt.
Som med allting gäller det att någon börjar och att några andra hänger på. När Andreas och Carolina pratade med oss via videosamtal blev det ju genast mycket mer intressant då kan man ju se sina ungar vid middagsbordet ellr var dom är.
Snabbt hängde Wallins på videosamtalen, när Helena fixade ny dator. Marko och Marinne var tidigt på plats liksom våra vänner Deb och Dave i Indien.
Fredrik hade det redan och nu även Marcus och Göran! Ulla är med och Cajsa med familj. Peter och Marianne är på gång, David har hjälpt till att installera i helgen. 
Senast i raden är Mamma! som skaffat en egen liten laptop och med Andreas´hjälp nu fått allting installerat. Vi hann prata många gånger med varandra igår. Det är jätteskojigt att kunna se hur vi ser ut:)
Om jag inte gör en felaktig bedömning så är Tina näst på tur...

Välkommen alla ni som blir sugna!!


Vi kom hem sent inatt igen, igår kväll hade vi det så himla trevligt, så det gjorde inget att dom fick åka Vasaloppet utan oss idag!
Våran restaurang Balzac har under två veckor en gästkock från Istrien, Kroatien. Han är här och lagar Slow-Food från grunden av kroatiska "hemodlade" råvaror.
Klockan 21 gick vi dit med våra grannar Goga och Pedja och hans bror, som visade sig vara kusin(såklart!) Saša med fru Nataša.
Pedja var lite sen men eftersom han hade tjugo rosor med till varje dam, var han snabbt förlåten...
Det var en härlig serbisk-rysk-svensk mix runt vårat bord och restaurangen var fullsatt!
Marko som driver restaurangen satt också med oss och beskrev lyriskt alla maträtter och drycker, i avsmakningsmenyn, som bars in under kvällen. Det var fem olika rätter och allt var fantastiskt gott, det vattnades i munnen hela tiden!
Där var hemgjord korv, prosciutto och ister med vitlökssmak- bönsoppa- gnocchi med svamp och en bit fläskkött som var både rökt och grillat-ungtupp med tillbehör och en söt efterrätt, allt serverades med drycker och olivolja som också var från Kroatien.

Allting för priset av 350 SEK per person !

Vi hade många intressanta, spännande diskussioner och det bjöds på härliga skratt under ett moln från cigaretter och cigarrer... Helt enkelt nya, trevliga och roliga vänner. Vi lär nog träffas igen!

Saša avslutade middagen med ett fint litet tal om en mycket gammal man som på ålderns höst dragit sig tillbaka i sin lilla stuga...Det enda han saknade var lite sällskap.
Han fick frågan om han ville ha sällskap av "lyckan-happiness" men mannen var nöjd, han hade haft lyckan att vara gift med en underbar fru, han hade fina barn och hade haft ett lyckligt liv. Då fick han frågan om han ville ha sällskap av "rikedom-wealth", men även det tyckte han att han hade han haft tillräckligt av i sitt härliga liv. När han så fick frågan om han ville ha sällskap av "vänskap-friendship", så tackade han faktiskt ja, eftersom det verkligen kunde vara ett trevligt sällskap! På köpet visade det sig, fick han då också både lycka och rikedom!!

Visst var det fint?

Den lilla historien var även tillägnad Er, alla mina underbara "vänner" i världen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0