Tisdag 26 juli

Just idag hade Peter och Marianne bestämt att de skulle flytta ifrån oss och leka på egen hand i Kroatien. De valde Cavtat, på vägen mot Dubrovnik och Carolina hjälpte till att boka hotell där några dagar. Peter var inne på att ta bussen dit, men eftersom vi ändå bestämt oss för att visa Dubrovnik för våra ungdomar så knölade vi in oss alla i bilen och for iväg.
När vi passerade gränsen ut ur Monte Negro, tittade killen på alla pass, 6xG-hold, skrattade och sa bara WOW, good luck! När vi däremot skulle in i Kroatien var det en nitisk kvinna, som poängterade att vi var 6 stycken i en bil för 5. Men ingen av oss behövde hoppa ur och gå och inte begärde hon några böter, så glada var vi.
Ännu gladare var vi när vi kom fram och fick sträcka på ben och ryggar efter en och en halvtimme i bilens baksäte. Gissa vilka som satt i fram och tyckte att det var helt OK?!
Cavtat är en mysig liten stad, där man kan gå omkring i den lilla hamnen och titta på den ena båten värre än den andra. Båtar som vi normalt anser vara stora och något att bara drömma om, ser ut som jollar i jämförelse med dom man kan se här.
Man kan ju undra var pengarna kommer ifrån...
När vi lämnat av Peter och Marianne åkte vi vidare in till Dubrovnik, den gamla staden. Där vandrade vi omkring och kände historiens vingslag på gator som är flera hundra år gamla. Den gamla delen av Dubrovnik är med på UNESCO:s världsarvslista.
Naturligtvis tog vi också en promenad på stadens ringmur, därifrån har man en fantastisk utsikt åt alla håll. Problemet är bara alla turister, men ska man se Dubrovnik så måste man åka dit!

Kommentarer
Postat av: peter

Ser att ni bar på ett paraply! Hade ni ingen regnjacka??

2011-08-03 @ 18:28:34
Postat av: peter

Tack för allt! Bus, goda middgar, hårda matcher, spännande båtturer, etc. Vi tycker båda att denna resa är nog den roligaste sen vi körde runt i Europa -77, för att gifta oss i Paris.

2011-08-04 @ 19:34:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0