Ljuvliga dagar

Lördagmorgon var vi upp tidigt för att åka till Ada. När vi kom dit strax efter nio var det inga problem att hitta parkering och en skön solsäng. Vi njöt i solen, vilket vi båda är experter på, hela dagen. Vattnet svalkade knappast. Under eftermiddagen kom det fler och fler människor och när vi åkte därifrån i 16-tiden var det proppat med bilar på alla parkeringar. Vi fortsatte njuta och gick en sväng på stan, stannade till och tog en drink med några vänner innan vi gick till Balzac för middag.
Söndag var vi bjudna några mil utanför stan till Nena, som städar och stryker hos oss, och hennes familj. Dom fick fly från Kroatien för 16 år sedan och därmed lämna allt dom hade, sedan har dom kämpat på och slitit hårt här i Serbien. Nu har dom äntligen nått en stor dröm och kunnat köpa en egen gård med ett stort och ett litet hus och en stor trädgård med massa fruktträd. Dom är så klart överlyckliga! Det är Nena och hennes man Djuro, samt båda sönerna med sina respektive. Sasa och Ana med sonen Ognan, samt Dejan och Milica som ska bo här. Gästfriheten var enorm och de bjöd på grillad forell, supergod! med blitva, potatissallad och hembakat bröd.
I tunnorna bakom oss jäser plommon och äpplen, för att så småningom bli rakija.
Det var en riktigt härlig eftermiddag med en massa god mat och dryck, gott umgänge och frisk luft.
Med oss hem hade vi två kassar med frukt, utan kemikalier!
Äpplen, päron, små persikor, fikon och plommon!
Måndag fixade jag med en del inför skolstarten, bland annat började jag leta kurslitteratur. Lena kom förbi och fikade! Och för Claes var det jobb igen, men han gick dit avlappnad och på gott humör och var även på gott humör när han kom hem.
För att behålla känslan av semester tog en promenad på stan innan vi bestämde oss för att sitta i myllret av glada människor och äta vår middag. Jag sa då till min man att nåt sånt hände aldrig under en arbetsvecka när vi bodde i Gävle, men det är enkelt här!
Nu ska Lena och jag ta en cykeltur till ADA, och på så sätt kombinera motion och underhåll av solbrännan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0