Rolig helg

Innan Lena och Lars flyttar hem till Sverige, ville vi passa på att umgås med dem lite mer, "suga ur det gottaste", och det gjorde vi verkligen när dom genast nappade på att följa oss på en helgutflykt till Vrujci. Utflykter som vi haft nöjet att göra så många gånger tillsammans med Marko och Marianne. Verkligen skojigt att få dela med sig av våra erfarenheter i ett område där de tidigare inte varit.
Vi började med traditionell frukost i Ljig, på Dva Brata, med serbiskt kaffe, kisela mleko, lepinje komplet och lite omelett!
'
I Vrujci inkvarterade vi oss i varsin lägenhet, riktigt lyxigt!
Vi begav oss sedan upp i bergen till Divčibare, ett populärt resort på 1000 meters höjd. Vi köpte några goda hemgjorda korvar och rökt oxfilé på den lilla marknaden. Såklart rann det ner någon Donja och öl tillsammans med maten, grilltallrik! Behöver jag säga att resan har präglats av mat, dryck, vackra omgivningar och skratt...
Jag fick köra tillbaka och Lars och Claes hade skaffning i baksätet!
Så här nöjda och avspända var våra gäster efter massage och varm lera! Kostar inget.
Gott umgänge helt enkelt:))
Banja Vrujci är ju inte ett spa för inte, här finns flera poolområden, och vi brukar gå till det nyaste och fräschaste och här kan man förutom att bada i mineralrikt varmt vatten, smörja in sig med lera. Lena var inte sen att prova!
Kolla filmen genom att klicka på länken!!
http://www.youtube.com/watch?v=ob9FcQX8KpM
Man kan ju undra vad leran innehåller, kanske något att skriva uppsats om?!
Ett gott skratt förlänger som bekant livet!!
Marianne och Marko mötte upp oss på badet och hade med Christel, som dom hämtat på flyget under morgonen. Innan vi återvände till Belgrad åt vi såklart helgrillad gris och lamm på stamstället! Kostnad ca 70 kr per person.
Claes var förvånad, ingen somnade på hemvägen...

Kommentarer
Postat av: Lena o Lars

Tack så jättemycket för en fantastiskt trevlig helg. Nu har vi en riktigt härlig upplevelse att minnas när vi sitter i höstrusket i Sverige. Serbien är ett spännande land som vi kommer att sakna! För att inte nämna hur mycket vi kommer att sakna Er och andra goda vänner vi lärt känna här.

Lena o Lars

2011-08-24 @ 22:28:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0