Tjejdag i Stockholm!

"Det blir nog inget av...", sa mamma för någon vecka sen när jag pratade med pappa om att ta med henne och åka till Stockholm för att se Lars Wallins utställning på Waldemars udde.
Men det blev det och Ettan kom också med! Att åka med en 70+ och en 70- innebär att avresetiden 8.30 inte är några som helst problem. Dom "satt med hatten på" redan 8.10, när jag kom ur duschen! Så alltså åkte vi mot Stockholm på utsatt tid, Mercan var fulltankad...

Väl i Stockholm hämtade vi upp Carolina, som väckts ur sin "Törnrosasömn"... Vi for över för att pussa på Alexander och Andrea innan de ska tillbringa sommaren på Hvar. Dom ville idag inte vara med någon annan än Farmor. Både Carolina och jag var akterseglade och annars är vi ju verkligen populära, hur gick det till?


Nåväl, målet för vår resa var Waldemarsudde och Lars Wallins jubileumsutställning av en massa underbara kreationer genom tjugo år!

När vi betalat entrén, det vara bara Carolina som var vuxen och fullt betalande vi övriga var ju pensionärer och studerande, fick vi se en massa vackra utställningsplagg, scenkläder, kläder för speciella shower och baletter, kläder som burits vid melodifestivaler och nobelfester, balklänningar och brudklänningar... helt enkelt fantastiskt! Vilken designer han är! Han har varit inblandad i en massa och har även designat skor, smycken och nylanseringen av Flora!! Vilka skapelser! Det vore häftigt att få vara en liten mus i hans atelje´och se hur plaggen växer fram eller att få boka en tid och låta honom designa en klänning speciellt för mig! Undrar hur vacker jag skulle bli?!
http://www.waldemarsudde.se/wallin.html
Ett tips för alla besökare är att var där när dom öppnar, innan alla "kärringar" kommer och ställer sig i vägen...
Riktigt skojigt känns det att ha varit där och upplevt det med egna ögon och på nära håll, att dessutom vara "kändis" och få använda plaggen vore ännu häftigare!

Fulla av intryck var det dags att även fylla magen, vilket vi gjorde hos Ulla Winbladh. I vacker miljö intog vi olika rätter med fisk och alla var vi mätta, belåtna och nöjda när vi avslutade lunchen.


För Carolina var det dags att åka till jobbet. Vi övriga hade ytterligare en punkt på agendan, "Modevillan"  på Tutviksvägen, Haninge. Det var ingen lek att ta sig dit, 30 minuter bilkö på Strandvägen och sedan lite felåkningar gjorde att vi inte kom dit förrän sen eftermiddag. Men vad gjorde det, vi hade ju trevligt  och skojigt hela tiden. Även om deras sortiment inte helt uppfyllde våra förväntningar, så lyckade vi shoppa en del. För mig blev det en läcker och  användbar klänning, nämligen "den lilla svarta" i en upphottad version!


I Sverige är det ju denna tid på året ljust länge, så det kändes fortfarande som eftermiddag när vi var tillbaka i Flaten på kvällen (20.45). Mycket nöjda med dagen fick vi där en fika med Ettans drömtårta!
Ifall dagen avslutats med bra resultat för Lienpilen, som startade i Bollnäs, hade det varit helt suveränt! Han kom 8.a, men han kom iväg snabbt och travade felfritt hela loppet, och vi får vara glada för det lilla...!!

Tack alla inblandade ( jag vet att ni läser), för att denna dagen blev av!
Vad blir det nästa gång???

Sov gott!



Kommentarer
Postat av: Ettan

Tack själv Gilla för att du rattade oss så bra. Jag var helt nöjd med baksätet. Ja, vi hade väldigt trevligt hela dan. Ett plus för Carolina och tvillingarna. Utställningen är helt klart värt ett besök.

Kram

2011-07-06 @ 07:36:56
Postat av: Ewa

Ser ut som ni haft en kanondag, kul!

2011-07-06 @ 17:26:11
URL: http://www.spicyewa.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0