Monte Negro 17 juli

Igår morse satte vi oss i bilen, som vi packat full kvällen innan. Det var fortfarande mörkt när vi lämnade Belgrad kl. 4.30. Nåt som vi inte tänkt på var att alla serber skulle vingla hem från krogen den tiden på dygnet. Men det blev i alla fall bättre ju mer klockan gick och solen gick upp.
Vi hade fått tips om att åka så mycket som möjligt i Bosnien, så det gjorde vi. Vi passerade gränsen i höjd med Visegrad och sen åkte vi många mil längs floden Drina, där det var otroligt vackert. Vägarna är smala och krokiga och höjden växlar mellan 300 och 1200 m.ö.h. så det går inte att köra fort. Vi körde 57 mil på 9,5 timmar.
Men vi nådde till slut målet för resan, HAVET! i Monte Negro. Efter en snabb lunch mötte vi upp vår kontakt Milutin, han pratar bara serbiska och ryska, men han tog oss till "vårat" hus i Podi, Herceg-Novi. Innan hade jag ärligt talat varit lite orolig att vi betalat för nåt som inte fanns... man vet ju aldrig. Men både förra året och i år har det funkat så än finns det hopp för mänskligheten och ärliga människor!
I år har vi hyrt för tre veckor, vi har just tagit en morgonpromenad i omgivningarna och svalkat av oss i poolen. Syrsorna spelar för fullt  och vi intar frukosten i skuggan under oliv- och granatäppelträd. Det känns så himla bra!
Vi ser fram emot våra första gäster som kommer på tisdag. Det är Carolina, Marianne och Peter, som kommer med samma flyg till Dubrovnik. Veckan efter kommer Andreas och troligen Peter K. Det finns gott om utrymme för oss alla.





Här växer även kiwi och vindruvor.

Visst ser det skönt ut?!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ser jättefint ut. Detta också! Ni har tre härliga veckor framför er att bara njuta. Och tid att åka till "Söderhavsön".

HeT

2011-07-17 @ 11:20:17
Postat av: Tom W

Härliga bilder! Tycker inte ett dugg synd om er. Här spås det dugg i em. Vi behöver inte söka svalka under exotiska fruktträd, Vi har ju gran och tall........hm

2011-07-17 @ 11:24:47
Postat av: Peter o Marianne

Så härligt det ser ut.

Ohh.vad vi längtar.

2011-07-17 @ 12:33:04
Postat av: Liz

Åhhh, såå underbart det ser ut!! Ha nu en riktigt skön semester...här regnar det tyvärr nu. Har just haft besök av affe & Maggan, vilket alltid är lika trevligt!

Kram!!

2011-07-18 @ 16:00:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0